Monday, April 23, 2012

Farewell Himawari.




Kenalkan
Ini kucing aku , I mean was.
Well ayah aku suruh along bawak kucing aku ni duduk sekali dengan dea 
so along aku pun angkut segala kucing kucing
yang pernah duduk dengan aku dekat sini *seremban*
now mereka semua berada dekat Salak Selatan
which is rumah along aku.

Kucing dekat atas ni ,
nama dea Himawari
Iya , himawari adek kepada shin chan
Nama tu kitorang bagi masa mak dea , Tommy lahirkan dea.
Ingatkan si Tommy tu lahir la anak seramai 6 ekor la kan
senang la nak bubuh nama kawan kawan shinchan sekali
but apakan daya , hanya 3 ekor saje yang lahir.
Shin Chan , Himawari dengan Kazama
Hanya 3 nama ni yang terpilih daripada 6 nama lain
Nini , Bo and Masao , nama mereka tidak cukup commercial.

Aku rasa sudah cukup intro mengenai kucing ini
Himawari
kalau diikutkan umur kucing ni sekarang dah 7 tahun
But on 17th april yang lalu
kucing ni telah mati
Kematian yang aku rasa sangat tragis
Himawari kene serang dengan segerombolan anjing liar
8 ekor kalau diikutkan dari cerita along aku
Aku seriously terkejut bila terdengar.
Well 8 ekor anjing ?
For sure sangat azab kucing aku ni time nak mati

Bila aku ingat ingat balik
Himawari ni sangat comel
dea baik , tak curi ikan dari dapur , tak berak sana sini
pandai , hanya berak dekat rumput dan tempat yang berpasir.
Himawari sangat manja
selalu naik ke riba aku if aku duduk bersila
tidak garang , iya memang itu sifatnya
even anak buah aku si Mia menarik badannya 
Himawari masih tenang walaupun ia sakit
tidak pernah Mia digegetnya.
Suka mencuri curi masuk ke dapur
tapi tiada benda yang diambilnya.

Well memang sudah menjadi lumrah
segala benda yang hidup
pasti akan mati
cuma masanya saja yang menjadi tanda tanya
Kazama dan Shinchan ?
Both of them telah lama mendahului Himawari
4 Tahun lebih awal mendahuluinya
Kini ,
apa yang tinggal hanya la anak anak Himawari
peninggalan terakhirnya sebelum pergi
mereka kecil , sekitar 2 bulan
Hidup tanpa ibu memang perit
terkontang kanting tanpa penunjuk arah

Well mama korang sudah tiada , harap harap korang dapat membesar  la ea .

Mata aku sedikit berkaca sewaktu menaip entry ini.

Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Thursday, April 19, 2012

Nak tapi ....

Ohh Assalamualaikum  saya ucapkan kepada pengunjung pengunjung belog forever not too alone aku ni
as you can see above
ayat dekat atas ni memang fact yang betul betul fact
which is aku na kaitkan dengan sebab
kenapa aku forever alone sampai sekarang.

Cuba korang tengok keadaan zaman sekarang ni
almost all benda melibatkan penggunaan wang
wang penting untuk beli barang such as gadjet , topap and vehicle.
Kalau diikutkan , wang memang teramat la penting.

Aku ni tak ada kereta *ada kereta family tapi aku tak berkenan na bawak sebab bukan kereta aku sendiri* , and aku tak mungkin akan ada motor sebab ayah aku memang tak bagi aku bawak motor. Risau excident katanya *aku pernah je excident even aku tak ada motor. Dad words truly right*. Lesen aku tu un sekadar barang perhiasan kut sebab aku memang dah lama gila tak bawak kereta. HAHA. Memang macam sengal je ada lesen tapi tak bawak bawak kereta. Women nowadays aku rasa almost 95% of them akan pandang lelaki yang ada kenderaan and oleh sebab itu , here my 1st reason kenapa aku tak kapel , sebab aku tak ada kenderaan. -_-

Next , if dah bercinta sure akan topap. Topap penting untuk orang yang tengah bercinta sebab orang yang bercinta ni akan selalu texting and calling each other. And topap memerlukan wang. Bukan na cakap aku ni kedekut ke hape kan cuma aku ni memang jenis jarang topap so my 2nd reason kenapa aku tak kapel is aku malas na topap. 

3rd reason aku malas na kapel is aku suke balas mesej lambat lambat. Like seriously aku memang balas mesej lambat. Dulu waktu aku muda muda , aku memang reply laju gila but now bila dah tua ni , ehemm aku jadi pemalas. Pernah sekali tu aku mesej dengan orang , 3 4 jam lepas dea hantar baru aku reply , cuba bayang if awek aku kene macam tu. Mahu dea geget aku nanti kan -.-
Itu standard lagi if 3 or 4 jam , rekod aku , aku pernah reply 1 hari kemudian then aku pretend macam tak ada apa apa berlaku. HAHA

Okehhh next reason ni best , situation ni pernah je terjadi dalam hidup aku. So its a true story la kan. Cuba bayang my bakal awek tu , family background dea sangat superb. Let's say mama dea engineer and ayah dea architect. Family aku pulak just simple je. Mesti terasa double standardkan di situh ? 
Mulut orang ni mana kita boleh tutupkan , mungkin aku ikhlas na dengan budak tu but oleh sebab mulut orang akan berkata kata , aku batalkan niat aku tu.
Ea la , nanti cakap aku ni jenis na kikis la bagai -_- , macam hampeh je nanti.
So 4th reason kenapa aku tak kapel is aku rasa tak selesa nanti. Aku before na usha mana mana awek mesti aku akan tanya background family dea dulu -_-

And lepas korang baca reason aku dekat atas tu , korang mesti akan cakap' tak semua perempuan macam tu , tak semua perempuan pandang harta and kedudukan '. Maybe ea maybe tak but who knows kan. Sekarang maybe oke dengan cara lifestyle aku yang tak ada kereta , pemalas na topap and orang simple but later , bila ada orang dengki cakap cakap , tak mustahil isu isu ni akan berbangkitkan -_-

Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Thursday, April 5, 2012

Suka.



Suka orang boleh dibahagikan kepada 2 jenis :

1st : Suka yang sementara
Kau selalu borak dengan orang itu then secara tidak langsung kau akan rasa kau suka dekat budak itu.

2nd : Suka yang betul betul suka
Kau still suka dekat budak tu even dah lebih 3 bulan , if suka someone lebih dari 3 bulan , ini bermakna secara tidak langsung kau mungkin sudah fall in love dekat orang itu.


Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Tuesday, April 3, 2012

Aku datang untuk ? Oke KL -_- , Nostalgia :D

aku just na asap tu je actually then tengok tengok ada ayat bagai -.-

Assalamualaikum kengkorang ! Hihi , aku rasa aku jarang yang amat bagi salam dalam belog aku ni
Boleh kire kut berapa kali aku bagi salam -.- , ehh ehhh abikan cerita pasal salam , aku tulis ni pun sebab ada cerita lain.

Welllll , aku finally dah bebas dah daripada cengkeman mak tiri aku which is my permanent Byford -.- Sepatutnya tadi , *02.04.12* aku kene tolong dea kemas fair , but guess what aku tak tolong dea. Bukan aku tak nak tolong ke hape but aku kene halau -.- Ceritanya begini , masa hari jumaat aku tanye dea na pakai baju apa time kemas fair and boleh tak if pakai baju selaen kaler putih then dea cakap boleh as long as ada kolar. So tadi , pukul 10 camtuh aku datang. Then macam biasa aku punch card and nak masuk dalam. Then ada siapa tah , supervisor ke orang office tah tahan aku , mule mule tanye mana badge promoter. Aku tunjuk benda tu. Ingatkan dah habes dah but aku still kene tahan lagi. Dorang pertikai kenapa aku tak pakai baju putih. Aku dengan selambanya cakap la permanent aku bagi je pakai camtuh then dorang bising bising cakap tak boleh masuk. Dorang bagi kate putus , Balik rumah tukar baju or tak boleh masuk. Aku macamm haa ? Jadah haramm ehh aku nak balik rumah tukar baju. Kebetulan kawan aku ada kat situ so aku suruh dea tolong panggil permanent aku. Tunggu dalam 3 minit korang tawu apa kawan aku cakap ? Dea cakap permanent aku tak nak keluar. Macam pabiii gile perangai dea , last last aku macam budak bodoh kat situ and aku terus blah. Bodoh betul , if tak boleh cakap terus la tak boleh , kan senang -_- aku nak je maki kan. Perangai tak semenggah betul kenekan aku teruk teruk , tawu la bulan ni bulan April. Haihhh memang berapi je aku tadi. Baik aku tido sampai pukul 12 je haih , bazir mase bangun pepagi siap siap sume last last kene halau.

Hilang mood siut kena macam ni. even aku yang kene tapi Kawan aku pun la bintat jugak bagi pihak aku , baek kan dea ? Bintat Sebab kitorang dah plan nak berjimba lepas tuh sebab pukul 2 dah free. Terus cancel haih -.- Nasib baik ayah aku lepak dekat kedai mamak area seremban parade. Lepas aku blah tu aku terus gi dekat dea and lepak lepak minum. Aku cakap la apa yang jadi kan then dea cakap 'kau tak payah masuk la' then aku pun ohh okee jela. Aku ingat nak tengok wayang dengan najib last last ayah aku ajak gi KL. So na tak nak aku kene follow la kan.

Ayah aku na pergi KL sebab na repair kereta ehh and tengok aku macam jem so dea pun bawak la sekali. Kedai repair tu area taman lama aku so alang alang tu melawat la sekali. Nostalgia gile kut bila pergi situ. Teringat balik muka muka budak yang rapat dengan aku time duduk dekat situ dulu. Hoho aku terus terflash back segala aktiviti aku time duduk dekat KL. Best gegile kut. Setiap petang akan main kejar kejar , bila dah bosan main kejar kejar kitorang maen galah panjang , bila bosan maen galah panjang , maen basikal ronda ronda. Bukan nak cakap apa la kan tapi aku memang leader kepada bebudak umur 9 tahun dan ke bawah pada ketika itu , muahahaha :D

Rumah dekat KL tuhh , betul betul depan rumah aku tuh ada taman permainan. Memang syok habes la kan bagi bebudak. Ayah aku hanya bagi aku keluar rumah after pukul 5 but aku kan lelaki , so mesti la degil kan , nanti around pukul 4 mesti aku dah panjat pagar lari pergi taman. HAHA , then basikal aku mesti ayah aku lock. Tapi apadehal , kawan ada so tak kisah sangat pasal basikal. Hari hari rutin aku sama. Yang aku paling tak tahan bile ingat ingat balik is aku ada skandal a.k.a awek time tuh. Nama dea Amy. Putih , comel , and pandai. Nama full dea aku tak ingat tapi kita boleh abaikan sebab tu tak penting. HAHA. Yang penting budak tu comel :D If dekat taman skandal aku si Amy tuh but bile dekat rumah pengasuh , skandal aku si Nabila. Budak ni un comel jugak. Tape lelaki boleh kawin 4 , kalau setakat skandal-skandal ni nak lebih 10 pun boleh kan ~ :D Ohh yaa , dekat situ ada twin taw , both gurl. Nama full dorang macam biasa aku tak ingat cuma aku ingat name nick dorang. sorang nama dea Yaya and lagi sorang nama dea Nana. Yaya ni ganas sikit , Nana ni peramah , sopan je.  Ehemm ehemm aku agak suke si Nana ni sebab dea macam caring sikit. Aku baik dengan adek dorang , nama dea Mamat. So secara tidak langsung aku akan selalu la lepak rumah si Mamat and oleh kerana Nana ni akak Mamat , senang la aku na borak borak bagai. Nana and Yaya ni tua setahun je daripada aku. Ayah dorang kerja apa tah tapi gaji besar la time tu. Sekarang ni aku rasa sama sama je kut gaji ayah ehh dengan gaji ayah aku. Last yang aku dengar , both of them belajar abroad -.- , damn pandai siut twin ni. Now ? Aku tak dengar langsung dah khabar berita pasal dorang. Well zaman aku dulu mana ada IT and Phone sangat. Myspace un aku tak ada time tu , yang ada tu haa , Friendster -.- Aku na je cari kawan kawan lama dulu but aku just wonder whether dorang still ingat ke tak dekat aku. Kalau tak ingat mesti macam sakit hati je nanti -.-

Aku tak tawu kenapa tapi aku mesti tido around pukul 3 dan ke atas setiap hari , even aku mengantuk un aku akan still merapu buat entah apa apa benda supaya pukul 3 baru aku tido. Cacat je haih -.- Ohhh ayat BI aku semakin lemah. Dammit , na maen game balik la camni sebab maen game boleh improve BI aku. Serious kut , tak caya cuba korang try maen game Adventure , sure vocabulary korang akan jadi superbbbbbb nanti :D
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Sunday, April 1, 2012

Cafe ? For real ?

  
Bulat kecil bulat kecil bulat la besar ~
Sayang papa sayang mama sayang semua ~ 
enam kali 6 kali tiga puluh enam

--.--

Maaf aku tak ingat dah apa lirik lagu tu
actually its not a song
its a method about how to draw a simple sketch 
HAHA
seriously dulu aku selalu nyanyi benda ni sambil lukis
but now -.- aku dah tak ingat dah lirik eh.

Lagu dekat belog aku ni pun
aku tak tawu macam mana aku dapat
aku terdengar dekat mana tah then aku terus download
aku download semata mata sebab aku nak tawu tajuk
macam sengal kan ? -.-
HAHA

Macam mana aku nak cakap ea , haaa aku akan terus kerja until bulan 7
gila lama kan aku kerja ?
Sebelum ni aku dah plan baik nak kerja sampai bulan 5 je but watehell
aku terikat dengan parkson -.-
nak tak nak terpaksa la kan
but oke la kan sebab lepas ni aku punye gaji up sikit 
cuma cuti aku tak ada sangat jela nanti -_-

Hehhh
tadi aku makan sedap
ea ke sedap ? Well sedap la kut
Hari ini sekolah aku ada buat makan makan dekat Allson Klana
aku dengan excitednya pakai la smart smart sikit then usual
then kau tawu apa jadi ?
rupe rupenya just makan dekat Cafe Allson Klana -.-
Aku mati mati ingat makan dekat ballroom sebab last year makan dekat ballroom
hehhhh apakah ini semua ? -.-
suck weih.
Macam apa je , if makan makan macam tu aku rasa aku un boleh arrange sendiri kut -.-

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Serious aku cakap
hidup aku macam empty je sekarang
nak cakap sebab aku tak ada awek
aku rasa macam tak logik sangat je sebab aku dah lama menduda ~
Aku pun kurang faham la kenapa berasa begini
maybe sebab bosan yang terlampau bosan kut -.-
so itu yang effect kut , i guess

ohh dah masuk bulan April
5 month to go before I enter the university *InsyaAllah*

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Hari ni 1 april aka april fool kan ?
well aku memang tak pernah berminat dengan tarikh ni cuma
bila aku ingat ingat balik
aku pernah terkene dulu
ohh ea benda tu of course dah 3 tahun lepas la kan
waktu tu aku ehemm tengah bercinta -_-
Then my ex mesej aku macam ni
'sampai hati kan you buat I macam ni ? :( '
aku terus panik bile dapat text macam tuh
puas aku fikir apa ea aku buat salah
then aku terus call
ex aku ni pun sengal
boleh pulak buat suara sedih plus nak nagis bagai
aku bertambah tambah pelik la kan
then aku tanya apa salah aku
aku taaaaaaaanya ulang ulang kali sampai la satu peringkat
dea ta tahan then dea gelak
aku punye la jem sebab kena tipu then aku terus end call -.-
seriously aku memang tak suke kena prank
tadi ada kawan aku cube na buat benda sama
terus aku cakap
weih kalau setakat gurauan april fool jgn buat dekat aku sebab
sumpah aku maki paling bebetol '
terus kawan aku tak jadi buat
HAHA
pengalaman mematangkan kita
naseb baek aku teringat , if tak memang sia sia je aku kene prank -.-

Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)