Sunday, March 25, 2012

Masalah.

Hai kanak kanak rebena sekalian ~ Aku taip post ni just nak bagi tawu aku akan super duper rarely online dah lepas ni. FB , Twitter , aku online je macam biasa cuma Blog je aku akan jarang bukak. Bukan jarang bukak actually but sebab aku tak dapat bukak. Macam biasa , lappy aku ada masalah BESAR =.= ada virus yang tak bagi aku bukak blogger.com Siut gile sehh -.- Asal aku nak bukak benda tu cakap error. Penyudahnyer aku macam sengal tak dapat update belog.

Alaaaaaaaaa , aku baru je hidup dekat Parkson tuh but bebudak ni dah ramai na benti kerja -.- alaaaa bosan la nanti sebab tak ada budak nak lepak lepak , borak borak , gedik geduk bagai. -_-  tapi dorang dah lama kerja , aku je yang masuk lambat so maybe dorang dah bosan kerja itu yang nak berhenti. Ida na balik ganu tinggal dengan abang ehh , budak tu asal boleh suka mencarut depan aku but bila aku pandang , pandai dea tahan mulut dari mencarut. HAHA. Si ekin pun nak berhenti jugak , budak ni la paling kerek antara semua budak budak dekat situh , suka benar menganjing aku sehh -.-

Ohhh haa last jumaat , kitorang bebudak parkson plan nak maen bowling. Ada la dalam 16 orang kut total total semua but bila sampai sane -.- amik kau , full gile siap ada 7 nama yang tunggu nak dapat lane bowling. Aku macam pfft , gila kentang ramai betul orang. Last last aku cadang gi A&W *sebenarnya duit aku dah nak katam tapi sebab nak enjoy punye pasal , aku abaikan* hua hua dekat situh macam sengal gila kut. Orang sekeliling pandang je kitorang -.- Well memang la dorang akan pandang sebab kitorang gelak kuat sangat , dah la duduk dekat centre A&W pulak uh. Aku , singh , emeer , ida , rina , aja , dino , afiq , echa , and ekin. Ini aku rasa 2nd last event kut sebab lepas ni semua dah na bawak haluan masing masing dah kan , harap harap khamis depan jadi la ea  kita maen bowling before kita semua bye bye to each other :)

Bulan 4 je , aku tak dapat dah na bergaduh dengan si ida and si ekin , tak best siut but well , setiap pertemuan pasti ada perpisahan so bye bye korang :) If rindu aku sila conteng wall aku ogai ? Weee :D
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Wednesday, March 14, 2012

Untie :O

Nom  nom nom , ohh hai guys -_- aku kan lately mood macam sengal sikit. Maybe sebab aku rasa stress bekerja agak ehh. Untie aku garang giler sehhh , semua orang dea maraaa -_- kawan aku yang bukan under dea un dea leh gi bantai mara. So damn LAME jee. Cuba bayangkan aku yang kerja bawah dea , tak ke payah gila tu ? Haihh ikut hati nak je aku benti tapi duit punye pasal aku cool. Cool yang betul betul cool :D
Cool yang seterusnya ialah aku akan terima gaji aku lambat dalam sebulan camtuh , again cool kan aku ? HAHA memang sabar habis la , orang lain dah bergendut , aku duk melanggu bodoh tunggu gaji -.-
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Monday, March 12, 2012

. . . . .

Macam mana ea aku nak buat dengan kau ni
Rasa macam nak


Then bila aku macam positif betul nak
Kau layan macam tak nak pulak

Haaaa single jela if macam ini.

Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

1st week - Parkson



1st day - Isnin

Aku blur. Nak buat apa ni ? Permenant aku puas tunjuk and ajar itu bagai. Aku macam ohhh okayy. Hanya itu yang aku kata sepanjang penerangan yang diberikan oleh permenant aku.

2nd day - Selasa

Aku tengok sekeliling aku. Aku dekat bahagian hujung Promotion Affair. Terasa macam tolol sebab aku tak ada kawan sangat. Baru ada sorang dua. Lelaki nama Sigh , gurl nama Syikin. Dua dua umur 18 and waiting for SPM result. Ada satu makcik nak beli spender untuk suami dea. Dea na yang bahagian tepi tu ada sikit je kain eh sebab dea kata baru la seksi. Aku seriously tergelak layan makcik tu sebab bagi aku , dea romantic kut even aku rasa umur dea dah 50 +.

3rd day - Rabu

Aku manjang borak dengan si emeer. Emeer ialah kawan aku , sama umur. Dea sekarang tengah study dekat kolej but now dea tengah cuti sem so dea kerja untuk hilangkan bosan. Kitorang under spesis pakaian yang sama. Dua dua jual spender. Dea Renoma aku Byford. Ohh yeah hari rabu tu aku dapat result STPM. Memandangkan result aku oke so aku muka happy jela. HAHA. Haa time ni ada budak nama Afiq. Dea ni sengal gile tapi tak segile si Singh. Asal boleh cerita blue reramai , nak tergelak gila aku dengar.

4th day - Khamis

Permenant aku tak datang kerja sebab dea cuti. Aku mcam fuhhh heaven nyer. Bla bla bla aku bantai borak , tak buat kerja , kaunter bersepah , jalan macam boss , tak layan customer. Itu semua permenant aku la tuduh aku -.- aku kene scolded direct. Dea cakap ada orang complain tade orang jage kaunter. Entah dari mana dea tetibe boleh datang tah , aku macam terkejut gile.  Aku na lawan cakap but apakan daya , cina tu tak bagi aku langsung peluang untuk aku cakap. WTF is this ? Arahan kau tak jelas so jangan marah aku sebab aku tak buat kerja yang kau suruh which is kau tak suruh sebab kau cakap dekat kawan aku walhal aku sentiasa ada dekat depan kaunter tuh jadi Kenapa tak cakap sendiri ? again WTF is this ?

5th day - Jumaat

Aku pertend macam tak ada pape jadi. Muka happy je. HAHA. Okehh aku dah jadi banggang sikit hari tu. Memandangkan aku dah kene scolded kaw kaw hari ke - 4 ,  aku jadi RAJIN pada hari yang ke lima. Blah blah kire stock semua. Ohh ea , aku selalu jugak menggedik dekat brand lain. Dorang asal boleh buat mensyuarat tingkap berkumpul ramai ramai dekat tengah tengah tempat cashier and buat bodoh dekat semua customer. Awesomenyer , memang parkson bayar gaji kitorang untuk berborak. Tapi aku tak berborak sangat. Sebab aku belum masuk lagi dalam dunia dorang. Time balik aku nampak si Iqlima , classmate aku dulu. Fuhh tak sangke dea pun keje parkson jugak

6th day - Sabtu

Singh mula borak borak. Best borak dengan mamat ni , dea punjabi yang tak reti cakap bahasa Tamil. Syikin pun best jugak borak. Kalau tak ada si syikin tu aku agak bosan jugak la sebab tak ada orang nak diborak. Ohh yea masa tu , time aku tengah layan customer , ada satu abang ni , dea kerek gile. Dea ada voucher and benda tu boleh redeem. Aku tak tawu pasal benda tuh jadi dea macam perlekeh aku. Aku cakap la aku keje start kol 6 then dea diam. Luckily kengkawan aku yang lain ada kat situ so dorang tolong aku.

7th day which is today - Ahad

Aku sengaja datang awal ke parkson. Masuk patut kol 6 tapi aku datang kol 5 semata mata nak borak. HAHA. Lepak lepak dengan bebudak parkson quite oke la. 6 hingga 8 macam tuh , aku jaga dalam then baru aku jaga luar. Fuhh rupe rupenyer dekat kaunter luar ada drama , ada sorang budak ni kene tipu hidup hidup dengan sorang laki. Lelaki tu panggil dea sayang sayang bagai then that gurl pun jatuh la cinta. Lebih kurang 1 bulan lebih macam tu dorang kenal. Last last lelaki tu buat taik cakap dea dah ada girlfriend. Yang si budak ni punye la menagis. Aku macam sadisnya hidup dea. Oke untuk hari ni , aku macam dah boleh mix sikit dengan dorang. Tapi aku macam biasa , ada masalah nak mengingat nama orang. Muka ea tawu tapi nama , sorry tak tawu -.- Dorang plan 22 ni , which is tarikh dorang nak dapat result untuk pergi berjimba. Aku macam seriously korang nak buat macam tu ? Dorang serious kut na teruskan so dorang un ajak la aku dengan si emeer ni join sekali. Plan dea , bowling , makan and wayang. Dalam hati aku , best jugak life dekat parkson ni , well iyala. Kenal dengan orang kan.
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Friday, March 9, 2012

STPM , Rezeki , Universiti.


Hai korang ! :D sorry la if entry ni tergedik sikit. Seingat aku la kan , sepanjang aku main belog ni , aku rasa aku jarang sungguh  bubuh gambar sendiri. Well lelaki kan jarang je na bergendut depan camera ~ So dengan ini saya , selaku owner belog ni , na bubuh gambar saya sendiri. Bhahaha :D

Fuhhhh 1stly aku rasa sangat bersyukur kehadirat illahi sebab result STPM aku quite oke la. Tak mengecewakan aku nor my parents. Aku takut jugak sebenarnya if aku kantoi STPM sebab time SPM dulu , aku punye result memang , teruk gila gila. Masa SPM tuh , mama aku sampai menagis kut depan aku , aku serba salah gila la sebab she cried because of me. Aku un turut nagis after tuh , itu kali ke - 2 mama aku menagis seumur hidup sebab aku. Time yang kali pertama tuh masa aku duduk KL , aku gaduh dengan adek aku , then tah macam mana , mama aku nagis. Anak mana yang suka mama dea menagis , so aku memang niat after SPM incident tuh , aku kalau boleh , tak na buat mama aku menagis sebab aku lagi. Kalau iya pun na menagis , biarlah tangisan kegembiraan :D

Tapi kan tapi kan -.- aku macam siut la. Even aku dapat 3.17 but aku tak tercalon untuk terima anugerah cemerlang memandangkan aku tak ada A -.- Aku dari tahun lepas berhajat nak tinggalkan kenangan terindah dengan nama aku tercatat dekat Dashboard Form 6 sekolah aku but apa kan daya , pengetua sekolah aku tukar rules. Dulu 3.00 dah masuk list but now ? Kena ada A baru nama ada. Hmmm memang siut la , but oke la kut sebab at least aku dapat join makan makan sekolah buat dekat Ballroom hotel.

Untuk kawan kawan aku yang resultnya tak berapa na best tu , jangan putus asa ok. Ea kau mungkin akan cakap 'Kau dapat 3 pointer boleh la cakap macam macam' , babe , kau sedar tak ini bab rezeki masing masing ? Tak ada guna kau bersedih sebab result tak seperti yang kau harapkan tu. Allah know what best for us. Mungkin bukan rezeki kau dekat STPM but jangan la putus asa. Aku tawu perasan kengkorang sebab aku dah laluinya time SPM so tak payah nak cakap aku tak faham perasan terpinggir tu. Life must go on , macam aku cakap , aku faham perasan korang. As for now , bersedih la dulu , nanti dah oke then it should be totally oke.

Aku ada simpan satu note. Well kan ada sesi ceramah so penceramah tu suruh aku tulis apa harapan aku untuk berjaya dalam exam. Note tuh , aku simpan kut sampai sekarang , rasanya ayah or mama aku macam seolah olah dorang dah baca benda tu. Aku pelik sebab benda tu missing sebelum ni then tetibe ada , haa tadi la aku perasan lepas balik kerja.

Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Tuesday, March 6, 2012

Apa hal Si** ?




blog aku ada virus ? Pehal lagu bertindih LOL -.-
Aku dah buang code lagu
pehal lagu ada lagi ?

dah la lagu tak sedap lak tuh
memang tahi la macam ni.
belog aku tak ada faedah kut kau hack
dah la tak femes ,
apa gila kau hack bubuh lagu sampah ?

aduhhhh
damn
quit belog la camnie.





Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Monday, March 5, 2012

Pfftt


Boleh tak , untuk sekali ni je , aku kenekan kau ?
Aku rasa macam tak adil la macam ni
Selalu kau yang buat dekat aku
Aku tak pernah buat pun dekat kau
Iya aku memang bukan jenis pendendam tapi adoi
Tak fair tawu ?
Entah kau tawu ke tak kan apa salah kau buat
macam kawan kau cakap
'ingat dea dulik apa jadi dekat kau'
Fuhhh aku jarang na melenting tapi malam ni memang aku , haihhh
Kawan aku mengadu masalah dekat aku
and dea almost na break up dah
Secara tidak langsung hal ini effect hidup aku
sebab dea mintak nasihat aku.
Heh tu la kau , buat kerja tak tanya pendapat aku dulu
Kan dah problem besar sekarang.
Yang penting cool okay -_-
As for now buat je apa aku cakap
Karang clash sia sia je hai.

Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)