Saturday, January 7, 2012

Imaginasi : Selamat Tinggal Sayang (:


Lalalala , budak riang bernama Ash baru sahaja pindah ke KL , well its hard kalau ayah kerja polis sebab wherever their daddy go , they must followed. Ash tingkatan 5 budak aliran account , dea tak mampu na mengambil aliran sains sebab kesengalannya dalam sains yang agak melampau. Tak kira mana mana korang pergi mesti akan ada bunga , iya bunga. Bunga yang kembang dan comel dan wangi dan comel dan terus comel. Dekat kelas Ash tu ada tons of awek but ehem , Ash tak rambang mata langsung , well lelaki mesti play cool , gelojoh gelojoh ni apa barang -_-. Time tengah cool tu , Ash terperasan seorang budak perempuan ni , 'Cantik' itu ayat 1st yang terkeluar dari mulut Ash . Oh shit , Ash sudah jatuh cinta dengan budak tu . 

6 bulan kemudian.

Ash  : Awal datang rini ?
Sha  : Ayah ada hal , tu yang hantar Sha awal
Ash  : Ohh , Ayah ada hal kat mana je ?
Sha  : Dekat seremban , ada orang naa beli rumah , tu ayah kena rush ke sana tu
Ash  : Sha , Ash na tanya sikit boleh ?
Sha  : Tanya ? Tanya jela
Ash  : Sha dah ada pakwe ?
Sha  : *senyap* Ada , *Ash dah kecewa* tapi dulu la , now dah tade
Ash  : *happy balik* Ohh , okayyy okayy
Sha  : Kenapa tanya ? Naa usha Sha ehh ? Hihi
Ash  : Yupp , Ash dah lama minat kat Sha sebenarnya.
Sha  : *Tersentak* Haaa ? Ash gurau je kan ?
Ash  : Ash tak gurau , Ash serious.
Sha  : *Malu* Hmm K la Ash Sha na pergi tandas
Ash  : *tenung melihat Sha berlalu pergi* One fine day kau mesti jatuh cinta dekat aku .

Since that , Ash selalu try approach Sha . Mula dengan texting then calling and soon dating and end up with couple. Durhhh almost a year before Sha finally accept Ash into her life.


Ash  : Hai bebeh *senyum*
Sha  : Bebeh ? Hai selama ni tak pernah pun panggil camni ? Yang Ash mengada lebih lebih ni kenapa ?
Ash  : Entah , tetibe teringin na mengada ngada pulak hari ni . heeee *muka happy*
Sha  : Ni mesti kes salah makan kan tadi ? Hihi *perli*
Ash  : *Kerut kening* Salah makan apa pulak ? Ash tak makan apa apa un dari tadi tawu ?
Sha  : Alaaa Sha main main jela *Senyum* Tak makan ? Kenapa tak makan ? Tak ada orang nak suapkan ea  ? *pandang tempat lain then senyum*
Ash  : *Cair*   Yupp , tak ada Sha naa suap ash makan . Heee 
Sha  : Ambooii kalau buat ayat manja sikit cepat je Ash suka kan , eiii mengade ! *senyum*
Ash  : Cuba Sha fikir , selama ni dengan siapa je Ash manja manja ?
Sha  : Mestila dengan family , kan ?
Ash  : Ada lagiii laa , cuba ingat.
Sha  : Hmmmmmmmmm *saja saja buat tak tawu* Sha tak tawu la Ash
Ash  : Budak ni memang nak kena ni , dengan Sha la siapa lagi ! Grrrr
Sha  : Ohh dengan Sha ea ? Ingatkan manja manja dengan tah mana mana perempuan tadi
Ash  : Ingat ash ada ramai awek hape ? Ash ni setia tawu , haha
Sha  : Well setia la sangat kan , entah entah belakang Sha ada perempuan lain . 
Ash  : Tak ada kerja Ash nak cari perempuan lain , kan Ash dah ada Sha , *kenyit mata*
Sha  : Ayattt Ash laa , manis macam tebuu je manjang *tahan senyum*
Ash  : Haha , tak payah nak tahan senyum sangat la kan ,mengaku jela yang Ash ni romantik , hoho
Sha  : *gelak* Romantik ? Pehlis la , haha

Orang tengah bercinta memang begitu , jiwang melampau lampau . Time tu semua benda nampak sweet. I mean sangat sweet sampai manjang nak texting , calling and kepit-ing.


Well Sha dengan Ash dah dekat dua tahun kapel , macam kapel kapel lain dorang sometimes bergaduh jugak but they managed to solved it. Tak ada perhubungan yang tak dibadai ombak , se-sweat mana pun korang , they will come a time where you both arguing about something.

Sha : Ash , Ash sayang Sha tak ?
Ash : Ash rasa Ash sayang kot .
Sha : Ash , Sha tanya serious ni sayang ! *kening kerut kerut*
Ash : Kalau Ash tak sayang Sha , what for Ash kapel dengan Sha ?
Sha : Eleyh mana tawu Ash saja saja je nak kapel , lelaki kan miang .
Ash : ouchhh , Ash tak miang oke .
Sha : Ea la tuh :P
Ash : Sebenarnya ada sebab kenapa Ash usha Sha *muka serius*
Sha : *wonder* Sebab ? sebab apa je Ash ?
Ash : Sebab Sha comel la , hari hari tengok muka Sha rasa semacam minat pulak . Ash ada jugak minat dekat orang lain but akhirnya Ash choose Sha .
Sha : *blushing* hmm what me so special that you decided to choose me ?
Ash : Sebab dorang semua reject Ash , Sha je yang layan Ash so thats why la kan . HAHA
Sha : Eeee benci la dengan Ash ni ! Buat sakit hati jee . Nak merajuk la camnie
Ash : Alalaaa bucukk jangan la marah sayang ,
Sha : ......... *ignoring that guy*
Ash : Shaaaa , Sha jangan la camnie sayang *buat muka sedih*
Sha : *still ignoring*
Ash : Nur ******** binti *********  Ash nak bagi tawu Sha something . Please listen because this gonna effect our relationship .
Sha : *pandang Ash*  Benda serious ?
Ash : Yupp , Sha sebenarnya Ash sakit .
Sha : Pandai nyer buat excuses nak tarik perhatian Sha kan , please larh .
Ash : Ash serious  *tenung gurl*
Sha : Ash jangan nak main main larh *serious face*
Ash : Ash tak main main dalam hal macam ni .
Sha : *holding that guy hand*  Ash sakit apa bie ? Kenapa Ash tak pernah mention selama 2 tahun kita kapel ?
Ash : Sebab Ash ingat penyakit tu tak serious until la semalam . Baru Ash dapat tawu yang Ash .....
Sha : Ash , Ash jangan buat Sha takut *mata berkaca*
Ash : Ash tipu Sha jela actually , hehe *cubit pipi that gurl* Ash saja nak tengok tahap concern Sha towards Ash 
Sha : Sampai hati Ash kan *menagis esak esak*
Ash : Senyum , *sambil coax that gurl* dah dah jangan nagis , *Holding Sha hand*


Kenapa Ash buat awek dea Menagis ? Well itu hobi pelik Ash actually , dea suka tengok perempuan menagis . Bukan mendera tapi untuk lihat tahap sayang seseorang itu. Cacat , hanya itu je kata kata yang dapat mengambarkan sifat sengal Ash yang tah hape hape itu.


Korang tawu tak sebenarnya lelaki kekadang suka keluarkan ayat ayat sedih  ? Aku kurang pasti kenapa tapi maybe sebab nak perhatian kut , ta caya cakap aku cuba tengok perangai boyfiee korang masing masing -.-

Ash  : Sha , kalau Ash mati sha sedih tak ?
Sha  : Mesti la sedih , kita kan dah 2 tahun lebeh kapel and dah nak masuk 3 tahun dah un *Senyum*
Ash  : *senyum
Sha  : Kenapa tetibe sebut pasal mati ?
Ash  : Entah , Ash tetibe terfikir pasal tu.
Sha  : Kata kata tu doa taw , nanti kalau Ash betul betul pergi tak tawu la macam mana dengan Sha nanti
Ash  : Well Sha kan kebal lagi kental , mesti dapat harungi punye la , kan sayang ? *senyum*
Sha  : But it won't be the same without you in my life.
Ash  : Mati hidup kan ketentuan ilahi , kita redha jela . Ehh cakap cakap ni macam Ash betul betul na mati pulak
Sha  : Hmmm , itu la kan.


1 fine day , Ash pergi hospital untuk buat medical check up .

Ash  : Semuanya oke kan doc ?
Doc : *kelat* Saya rasa ada benda yang patut awak tawu
Ash  : *hairan* Tawu tentang apa doc ?
Doc : Awak ada ketumbuhan dibahagian kepala , saya tak rasa awak mampu hidup lama lagi .
Ash  : *tenang* Berapa lama masa yang saya ada ?
Doc : Based on normal kes , maybe around 2 or 3 month
Ash  : *mengeluh* Tak ada cara untuk pulihkan penyakit tu ?
Doc : If you come 5 month earlier , maybe I would say You still have chance to live but now , there's nothing we can do.
Ash  : Kalau macam tu terima kasih la ea doc . *berlalu pergi dengan pelbagai kekusutan * Macam mana aku nak beritahu Sha pasal benda ni ? *Kusut*

Seharian Ash mengelamun , text , call or whatever thing yang berkaitan dengan Sha langsung tak dibalasnya.
Then Ash came up with a plan.

Ash  : Shaa , Shaa sayang Ash banyak mana ?
Sha  : Banyakk banyak banyakkkk sangat ! Ishhh kenapa semalam tak reply langsung text Sha ?
Ash  : Ash tak ada kredit , sorry ea ?
Sha  : Hmm lain kali pakai la phone mama bagi tawu ! Tak ada la Shaa risau sangat nanti
Ash  : Ea sayang , itu yang pertama dan itu yang terakhir okeh *Senyum* Ni Ash ada benda nak bagi .
Sha  : Benda apa jee ? *excited*
Ash  : Surat , Ash na bagi surat dekat Sha.
Sha  : Surat ? haha kenapa macam tetibe je ? Ash mana pernah bagi Sha surat selame kita kapel.
Ash  : Entahh Ash rasa macam sweet je if tulis surat , itu yang Ash tulis tu , but Sha kena promise something.
Sha  : Promise tentang apa ?
Ash  : Buka surat tu time ulang tahun kita yang ke - 3.
Sha  : Alaa ! Nakk buka sekarang ~ *merajuk*
Ash  : Kalau naa rasa pelempang Ash buka la sekarang *muka serius*
Sha  : Heee mana ada la , Sha memain je , lagi 2 bulan then Sha buka la surat ni.
Ash  : Janji okay ? *hold tangan Sha*
Sha  : Iya , sha janji *pegang erat tangan Ash*

Genap 3 tahun.


Menagis , iya hanya itu yang Sha buat selepas membaca surat tu . Later Sha call Ash.

Sha  : Betul ke surat tu ?
Ash  : Betul , kali ni memang betul betul
Sha  : Bila Ash tawu ash sakit ?
Ash  : 3 Bulan lepas but time tu semua dah terlambat. Sorry ea sayang ?
Sha  : *menagis* Hmm ,
Ash  : Sha jangan la menagis lagi , Sha kan kebal lagi kental *try coax*
Sha  : Tapi Sha tak ready untuk dugaan ni
Ash  : There's nothing more we can do sayang , Dah tertulis dalam Lauh Mahfuz yang kita tak kan bersama.
Sha  : *menagis* Ashhhh . Sha tak nak Ash pergi
Ash  : ..... *end call* Sorry sayang. *menagis*


Its been 1 years since Ash left. Sha still mourning about him although she realized that Ash was gone , forever.
All the thing that Ash gave , she kept it as it was their memories. Phone , ea dalam phone Sha ada lebih kurang 3 ribu mesej Ash. Since Ash pergi , Sha tak pernah delete sebarang mesej about him.

Mesej I
'Morning sayang ! Mesti terkejutkan sebab Ash bangun awal hee :D'

Mesej II
'There's so many women in this world but yet I choose you , don't you feel lucky sayang ?  It's you and it's never been other than you :)'

Mesej III
'Nak tawu macam mana Ash punya tahap kesabaran dengan Sha ? Sha bayangkan ada tau fu fah depan mata Sha , that things tersangat la lembut kan  ? Haaa macam tu la tahap kesabaran hati Ash  :)'

Mesej IV
'Sayanggg , Selamat ulang tahun yang pertama ! :D Awesome la kita sebab dapat tahan setahun :D Ash ingat lagi dulu kemaen susah Ash naa usha Sha but finally dapat jugak kita togather-gather , heee I love you soo soo much laarh sayang ! :D '


Sha harap Ash sihat sejahtera ea di atas sana sayang :(



Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

2 comments:

fatin_dhira95 said...

i do cry read this entry .how awesome a guy can write a story like this .i adore ur blog n story :')

done follow ,insyaallah will be your loyal readers if i'm free ,coz today i will face spm :)

by :go minam Costa

Kero Asyraf said...

Well feel free to drop by anytime :)