Friday, January 20, 2012

Berlagak.


nanti aku nak post entry berlagak

berlagak yang terlampau berlagak

mesti korang sangat tersangat sakit hati nanti baca -.-

Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Tuesday, January 17, 2012

Summary.



1. Dea anak orang kaya , dea jatuh cinta dekat seorang perempuan. Perempuan tu
kaki kikis. Iya lelaki tu kecewe sebab kene tinggal. That gurl tinggalkan dea untuk
lelaki lain yang lebeh kaya.

2. Dea terlalu kecewe. Dea mula jadi liar then berjinak dengan club. Arak , perempuan , 
dan dadah jadi barangan wajib setiap hari.

3. Dea kenal seorang perempuan. Perempuan tu wanita soleh. Lelaki itu berubah.

Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Sunday, January 15, 2012

Nadhira :D



Tear Us Apart Lyrics– Nadhira ft Ron E Jones 


Verse 1 

From the first time we met each other 
I knew that we’d be together 
I saw in your eyes 
It’s just a matter of time



Verse 2 

Don’t know if this feels like the real thing 
Tell me what to do where do I begin 
Don’t know where to start 
Should I let you in my heart?



Pre Chorus 

And all it took was on touch, one kiss 
I’ve never felt love like this 
I pray, I wish we can have this forever



Chorus 

I told you from the very start 
It’s always gonna be about us 
Just don’t go and break my heart 
Just don’t go and break my heart 
I knew that we would make it this far 
No nothing’s gonna tear us apart 
Just don’t go and break my heart 
Baby don’t go and break my heart



Verse 3 

Girl you know now that we’re together 
I won’t leave your side forever 
You know that I’m yours 
Baby you’re my only girl in the world



Verse 4 

Now I have no reason to be alone 
Fell in love with you, you are now my home 
I’ll always be true 
I see no one else but you



Best siut lagu ni , melilau lilau aku aku cari and finally jumpe jugak -.-
itu pun after kawan aku bagi tawu tajuk
well aku jarang dengar radio so paham paham jela kan ~

Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Wednesday, January 11, 2012

Cool la.


Sha  : Bie ? Bie oke ? Why ta reply text ayang ? :(

Sha  : Bieee :( why you doing this to me ? :(

Sha  : Biee , please sayang , apa salah ayang dekat bie ? :(

Sha  : Sayanggg :(

Sha  : Sayangg pls jangan macam ni.

Pernah couple ? I bet most of you guys pernah couple. Now let me ask again , pernah bergaduh ketika tengah couple ? And of course jawapan korang is 'Yes , pernah' . Dekat atas tu sample ayat yang orang might use if ada orang merajuk / marah / kecewa. The truth is lelaki , dorang sometimes perlukan space , we're not like gurl , korang kalau sedih korang akan find someone and share right ? Men tidak , kami prefer diam and menyendiri. If you don't hear any news from a person don't assume that man dah tak nak dekat korang. Tunggu 3 4 hari , sure that man cari kau nanti. Apa yang penting kalau korang tengah couple , JANGAN sesekali sebut pasal clash. Tak kira la gaduh macam macam mana un , don't ever say that Clash word.

Aku tulis entry ni sebab aku kasihan sebenarnya tengok couple-couple dekat luar sana tu , 3 bulan terawal couple memang hensem betul bercinta but bila ada problems sikit , cepat betul gelabah -_- blablabla couple 4 bulan dah clash. Well FB aku ada ramai bebudak kecikkecik ni add and dorang ni manjang tukar relationship , kelakar betul aku tengok. Nasihat aku , jangan couple kalau hati kau berbelah bahagi okay ? Better single daripada merana nanti.

Aku memang hebat cakap pasal hal hal ni but the fact is aku tak pernah couple lebih setahun , paling lama un 11 bulan nak ke setahun. Damn noob kan aku ? -_-  Ohh and lagu ni lagu aku dengan ex aku dulu , don't get me wrong but lagu ni memang aku sangat suka actually. 
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Tuesday, January 10, 2012



Every people have their own problems right ?
And so do I
Haaaaaaaaaa
Naseb baik aku cool
Tarikh nafas , hembus nafas
Tarikh nafas , hembus nafas
Kau pernah tengok aku marah ?
Tak kan ?
Well kau tak kan suka kalau aku marah
Jadi please jangan buat aku marah.

Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Saturday, January 7, 2012

Imaginasi : Selamat Tinggal Sayang (:


Lalalala , budak riang bernama Ash baru sahaja pindah ke KL , well its hard kalau ayah kerja polis sebab wherever their daddy go , they must followed. Ash tingkatan 5 budak aliran account , dea tak mampu na mengambil aliran sains sebab kesengalannya dalam sains yang agak melampau. Tak kira mana mana korang pergi mesti akan ada bunga , iya bunga. Bunga yang kembang dan comel dan wangi dan comel dan terus comel. Dekat kelas Ash tu ada tons of awek but ehem , Ash tak rambang mata langsung , well lelaki mesti play cool , gelojoh gelojoh ni apa barang -_-. Time tengah cool tu , Ash terperasan seorang budak perempuan ni , 'Cantik' itu ayat 1st yang terkeluar dari mulut Ash . Oh shit , Ash sudah jatuh cinta dengan budak tu . 

6 bulan kemudian.

Ash  : Awal datang rini ?
Sha  : Ayah ada hal , tu yang hantar Sha awal
Ash  : Ohh , Ayah ada hal kat mana je ?
Sha  : Dekat seremban , ada orang naa beli rumah , tu ayah kena rush ke sana tu
Ash  : Sha , Ash na tanya sikit boleh ?
Sha  : Tanya ? Tanya jela
Ash  : Sha dah ada pakwe ?
Sha  : *senyap* Ada , *Ash dah kecewa* tapi dulu la , now dah tade
Ash  : *happy balik* Ohh , okayyy okayy
Sha  : Kenapa tanya ? Naa usha Sha ehh ? Hihi
Ash  : Yupp , Ash dah lama minat kat Sha sebenarnya.
Sha  : *Tersentak* Haaa ? Ash gurau je kan ?
Ash  : Ash tak gurau , Ash serious.
Sha  : *Malu* Hmm K la Ash Sha na pergi tandas
Ash  : *tenung melihat Sha berlalu pergi* One fine day kau mesti jatuh cinta dekat aku .

Since that , Ash selalu try approach Sha . Mula dengan texting then calling and soon dating and end up with couple. Durhhh almost a year before Sha finally accept Ash into her life.


Ash  : Hai bebeh *senyum*
Sha  : Bebeh ? Hai selama ni tak pernah pun panggil camni ? Yang Ash mengada lebih lebih ni kenapa ?
Ash  : Entah , tetibe teringin na mengada ngada pulak hari ni . heeee *muka happy*
Sha  : Ni mesti kes salah makan kan tadi ? Hihi *perli*
Ash  : *Kerut kening* Salah makan apa pulak ? Ash tak makan apa apa un dari tadi tawu ?
Sha  : Alaaa Sha main main jela *Senyum* Tak makan ? Kenapa tak makan ? Tak ada orang nak suapkan ea  ? *pandang tempat lain then senyum*
Ash  : *Cair*   Yupp , tak ada Sha naa suap ash makan . Heee 
Sha  : Ambooii kalau buat ayat manja sikit cepat je Ash suka kan , eiii mengade ! *senyum*
Ash  : Cuba Sha fikir , selama ni dengan siapa je Ash manja manja ?
Sha  : Mestila dengan family , kan ?
Ash  : Ada lagiii laa , cuba ingat.
Sha  : Hmmmmmmmmm *saja saja buat tak tawu* Sha tak tawu la Ash
Ash  : Budak ni memang nak kena ni , dengan Sha la siapa lagi ! Grrrr
Sha  : Ohh dengan Sha ea ? Ingatkan manja manja dengan tah mana mana perempuan tadi
Ash  : Ingat ash ada ramai awek hape ? Ash ni setia tawu , haha
Sha  : Well setia la sangat kan , entah entah belakang Sha ada perempuan lain . 
Ash  : Tak ada kerja Ash nak cari perempuan lain , kan Ash dah ada Sha , *kenyit mata*
Sha  : Ayattt Ash laa , manis macam tebuu je manjang *tahan senyum*
Ash  : Haha , tak payah nak tahan senyum sangat la kan ,mengaku jela yang Ash ni romantik , hoho
Sha  : *gelak* Romantik ? Pehlis la , haha

Orang tengah bercinta memang begitu , jiwang melampau lampau . Time tu semua benda nampak sweet. I mean sangat sweet sampai manjang nak texting , calling and kepit-ing.


Well Sha dengan Ash dah dekat dua tahun kapel , macam kapel kapel lain dorang sometimes bergaduh jugak but they managed to solved it. Tak ada perhubungan yang tak dibadai ombak , se-sweat mana pun korang , they will come a time where you both arguing about something.

Sha : Ash , Ash sayang Sha tak ?
Ash : Ash rasa Ash sayang kot .
Sha : Ash , Sha tanya serious ni sayang ! *kening kerut kerut*
Ash : Kalau Ash tak sayang Sha , what for Ash kapel dengan Sha ?
Sha : Eleyh mana tawu Ash saja saja je nak kapel , lelaki kan miang .
Ash : ouchhh , Ash tak miang oke .
Sha : Ea la tuh :P
Ash : Sebenarnya ada sebab kenapa Ash usha Sha *muka serius*
Sha : *wonder* Sebab ? sebab apa je Ash ?
Ash : Sebab Sha comel la , hari hari tengok muka Sha rasa semacam minat pulak . Ash ada jugak minat dekat orang lain but akhirnya Ash choose Sha .
Sha : *blushing* hmm what me so special that you decided to choose me ?
Ash : Sebab dorang semua reject Ash , Sha je yang layan Ash so thats why la kan . HAHA
Sha : Eeee benci la dengan Ash ni ! Buat sakit hati jee . Nak merajuk la camnie
Ash : Alalaaa bucukk jangan la marah sayang ,
Sha : ......... *ignoring that guy*
Ash : Shaaaa , Sha jangan la camnie sayang *buat muka sedih*
Sha : *still ignoring*
Ash : Nur ******** binti *********  Ash nak bagi tawu Sha something . Please listen because this gonna effect our relationship .
Sha : *pandang Ash*  Benda serious ?
Ash : Yupp , Sha sebenarnya Ash sakit .
Sha : Pandai nyer buat excuses nak tarik perhatian Sha kan , please larh .
Ash : Ash serious  *tenung gurl*
Sha : Ash jangan nak main main larh *serious face*
Ash : Ash tak main main dalam hal macam ni .
Sha : *holding that guy hand*  Ash sakit apa bie ? Kenapa Ash tak pernah mention selama 2 tahun kita kapel ?
Ash : Sebab Ash ingat penyakit tu tak serious until la semalam . Baru Ash dapat tawu yang Ash .....
Sha : Ash , Ash jangan buat Sha takut *mata berkaca*
Ash : Ash tipu Sha jela actually , hehe *cubit pipi that gurl* Ash saja nak tengok tahap concern Sha towards Ash 
Sha : Sampai hati Ash kan *menagis esak esak*
Ash : Senyum , *sambil coax that gurl* dah dah jangan nagis , *Holding Sha hand*


Kenapa Ash buat awek dea Menagis ? Well itu hobi pelik Ash actually , dea suka tengok perempuan menagis . Bukan mendera tapi untuk lihat tahap sayang seseorang itu. Cacat , hanya itu je kata kata yang dapat mengambarkan sifat sengal Ash yang tah hape hape itu.


Korang tawu tak sebenarnya lelaki kekadang suka keluarkan ayat ayat sedih  ? Aku kurang pasti kenapa tapi maybe sebab nak perhatian kut , ta caya cakap aku cuba tengok perangai boyfiee korang masing masing -.-

Ash  : Sha , kalau Ash mati sha sedih tak ?
Sha  : Mesti la sedih , kita kan dah 2 tahun lebeh kapel and dah nak masuk 3 tahun dah un *Senyum*
Ash  : *senyum
Sha  : Kenapa tetibe sebut pasal mati ?
Ash  : Entah , Ash tetibe terfikir pasal tu.
Sha  : Kata kata tu doa taw , nanti kalau Ash betul betul pergi tak tawu la macam mana dengan Sha nanti
Ash  : Well Sha kan kebal lagi kental , mesti dapat harungi punye la , kan sayang ? *senyum*
Sha  : But it won't be the same without you in my life.
Ash  : Mati hidup kan ketentuan ilahi , kita redha jela . Ehh cakap cakap ni macam Ash betul betul na mati pulak
Sha  : Hmmm , itu la kan.


1 fine day , Ash pergi hospital untuk buat medical check up .

Ash  : Semuanya oke kan doc ?
Doc : *kelat* Saya rasa ada benda yang patut awak tawu
Ash  : *hairan* Tawu tentang apa doc ?
Doc : Awak ada ketumbuhan dibahagian kepala , saya tak rasa awak mampu hidup lama lagi .
Ash  : *tenang* Berapa lama masa yang saya ada ?
Doc : Based on normal kes , maybe around 2 or 3 month
Ash  : *mengeluh* Tak ada cara untuk pulihkan penyakit tu ?
Doc : If you come 5 month earlier , maybe I would say You still have chance to live but now , there's nothing we can do.
Ash  : Kalau macam tu terima kasih la ea doc . *berlalu pergi dengan pelbagai kekusutan * Macam mana aku nak beritahu Sha pasal benda ni ? *Kusut*

Seharian Ash mengelamun , text , call or whatever thing yang berkaitan dengan Sha langsung tak dibalasnya.
Then Ash came up with a plan.

Ash  : Shaa , Shaa sayang Ash banyak mana ?
Sha  : Banyakk banyak banyakkkk sangat ! Ishhh kenapa semalam tak reply langsung text Sha ?
Ash  : Ash tak ada kredit , sorry ea ?
Sha  : Hmm lain kali pakai la phone mama bagi tawu ! Tak ada la Shaa risau sangat nanti
Ash  : Ea sayang , itu yang pertama dan itu yang terakhir okeh *Senyum* Ni Ash ada benda nak bagi .
Sha  : Benda apa jee ? *excited*
Ash  : Surat , Ash na bagi surat dekat Sha.
Sha  : Surat ? haha kenapa macam tetibe je ? Ash mana pernah bagi Sha surat selame kita kapel.
Ash  : Entahh Ash rasa macam sweet je if tulis surat , itu yang Ash tulis tu , but Sha kena promise something.
Sha  : Promise tentang apa ?
Ash  : Buka surat tu time ulang tahun kita yang ke - 3.
Sha  : Alaa ! Nakk buka sekarang ~ *merajuk*
Ash  : Kalau naa rasa pelempang Ash buka la sekarang *muka serius*
Sha  : Heee mana ada la , Sha memain je , lagi 2 bulan then Sha buka la surat ni.
Ash  : Janji okay ? *hold tangan Sha*
Sha  : Iya , sha janji *pegang erat tangan Ash*

Genap 3 tahun.


Menagis , iya hanya itu yang Sha buat selepas membaca surat tu . Later Sha call Ash.

Sha  : Betul ke surat tu ?
Ash  : Betul , kali ni memang betul betul
Sha  : Bila Ash tawu ash sakit ?
Ash  : 3 Bulan lepas but time tu semua dah terlambat. Sorry ea sayang ?
Sha  : *menagis* Hmm ,
Ash  : Sha jangan la menagis lagi , Sha kan kebal lagi kental *try coax*
Sha  : Tapi Sha tak ready untuk dugaan ni
Ash  : There's nothing more we can do sayang , Dah tertulis dalam Lauh Mahfuz yang kita tak kan bersama.
Sha  : *menagis* Ashhhh . Sha tak nak Ash pergi
Ash  : ..... *end call* Sorry sayang. *menagis*


Its been 1 years since Ash left. Sha still mourning about him although she realized that Ash was gone , forever.
All the thing that Ash gave , she kept it as it was their memories. Phone , ea dalam phone Sha ada lebih kurang 3 ribu mesej Ash. Since Ash pergi , Sha tak pernah delete sebarang mesej about him.

Mesej I
'Morning sayang ! Mesti terkejutkan sebab Ash bangun awal hee :D'

Mesej II
'There's so many women in this world but yet I choose you , don't you feel lucky sayang ?  It's you and it's never been other than you :)'

Mesej III
'Nak tawu macam mana Ash punya tahap kesabaran dengan Sha ? Sha bayangkan ada tau fu fah depan mata Sha , that things tersangat la lembut kan  ? Haaa macam tu la tahap kesabaran hati Ash  :)'

Mesej IV
'Sayanggg , Selamat ulang tahun yang pertama ! :D Awesome la kita sebab dapat tahan setahun :D Ash ingat lagi dulu kemaen susah Ash naa usha Sha but finally dapat jugak kita togather-gather , heee I love you soo soo much laarh sayang ! :D '


Sha harap Ash sihat sejahtera ea di atas sana sayang :(



Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Friday, January 6, 2012

Adoi panas betul -.-


Aku rasa aku sudah menjadi semakin pelik -.-
Ada ke aku boleh mimpi pasal ayam malam tadi
Dalam mimpi tu aku ada sebiji telur ayam
Lama seyhh aku jaga telur tu
Dengan harapan telur tu akan menetas la kan 
Tunggu punya tunggu 
4 bulan kemudian baru menetas but guess what -.-
Anak ayam tu terlalu kecik and finally it die
Aku macam ehh apahal lama sangat baru menetas ?
Lama satu hal , yang kecik sangat tu apasal pulak ?
Damnit tah hape hape mimpi je aku dapat lately

CinkCink*
Guess what tadi aku nak masukkan air dalam botol
direct from cerek
aku ingat air tu suam suam kuku je 
but tak.
Air tu baru masak 
Tengah tuang tu tetibe botol tu mengkrekot then poof , tangan aku kena air panas
Aku ingat tak ada pape sangat alik alik 2 minit lepas tu tangan aku jadi panehh
-_-
Ni mak aku bubuh colgate kat tangan aku
sebab na bagi sejuk
LOL
aku tak nak tangan aku melecur seyh -.-
Dulu aku ada kawan tangan melecur
Buruk kut kalau ada parut
Kut kene sikit aku ok je but ni tak -.-
Banyak kut kene.

Senyum itu penting okeh -_-





Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Buku -_-


I totally wonderpet
How come some people got tons of idea what to write on their blog ?
Aku puas fikir macam macam tapi like usual sepatah haram idea pun tak ada
I mean tak datang a.k.a muncul
Kalau continue like this , aku rasa baik aku tutup belog aku ni -.-

Semalam korang twu
aku mengelabah gila
ini semua gara gara aku bubuh buku dekat atas katil
tengah syok aku tidow then aku dengar bunyi benda jatuh
and bunyi benda jatuh yang berderet deret
tak silap aku time tu pagi and pukul 3 lebeh then apa lagi
mengelabah aku nak bangun dari katil
dalam gelabah gelabah tu aku cari handphone
naa suluh la apa yang bunyi bsing tu kn
tengok tengok buku aku jatuh -.-
aku macam damnit
ingatkan ada benda datang kacau aku ke hape -.-


Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

Monday, January 2, 2012

Ehh , mana ada.


Hensem tak mamat ni? Iya aku tawu mamat dekat atas ni gila hensem . Sangat hensem sampai aku rasa ' shit arhh , budak ni mesti player gila babeng in real life ' . Well kalau korang tengok orang dekat sekeliling korang , mesti korang akan perasan ada level of standard among them . I mean kalau muka hensem kawan ramai , kalau muka sedang sedang kawan pun ramai but if , iya if muka tak kacak ,maka tak ramai kawan la nak kawan dengan budak yang tak kacak tu -_- . Hal ni pun sama jugak dengan gurl , well orang sekarang semuanya pandang muka . Ohh tak , kalau tak kacak / cantik boleh jugak if nak ada ramai kawan but dengan syarat larh , korang mesti kaya then dapat kawan ramai =  baru sedap nak paw korang HAHA


Aku nak cerita apa ea sebenarnya , ohh aaa -_- sorry la ea aku ni selalu kena ganggu , dota la , hangout la and stuff. Idea aku selalu dah cun dah but time naa tulis mesti ada gangguan , and iya macam biasa idea itu mesti wash away macam tu je and penyudahnya belog aku terabai . Damnit . Aku jeles kut tengok belog sedara aku si fani tuhhh ~ Dia ada je idea na update , tak macam aku -_- selalu kena kacaw. Grrrrrr
Aku na cerita bout kawan actually , so thats why la aku tulis benda alah ni.


Damn hot kan ? Kalau ada kawan macam ni mesti korang rasa bangga ~
Iya la ada kawan hot siapa je yang tak suka kan , jalan kemana un sure akan ada orang pandang , well even dorang tak pandang and tak hingin nak pandang kau but apa kan daya , kawan kau terlalu hot sampai dorang mesti naa pandang and seacara tidak langsung dorang akan terlihat jugak kau walaupun kau tak termasuk dalam list tatapan mata diaorang.


Setakat ini la , kawan aku semuanya muka oke , tak ada la yang ekstrem bagai . Sometimes aku tak faham sebab ada orang diaorang ada sifat diskriminasi . Lets say budak tu gemuk , sangat gemuk , dah la gemuk lepas tu jalan kengkang kengkang , setiap kali lalu mesti na kutuk kutuk orang tu walhal dea tak ada buat apa apa un dekat korang . Korang tak rasa ke korang bersifat tidak unfair dekat budak tu ? Dah dugaan yang budak tu terima is dia berbadan besar , siapa kita nak mengutukkan ? Aku kasihan jugak if jumpa orang tak normal but aku tak ada la kutuk kutuk . Bayangkan  anak korang badan besar a.k.a gemuk , korang suka tengok orang gelak gelak kan anak korang ? Tak suka right ? So jangan la hina orang badan besar . Banyak sample aku boleh bagi like orang tu miskin , kulit gelap , and so on but sample yang paling mudah is berbadan besar. Aku tak berani na kutuk saiz fizikal orang sebab aku takut anak aku terkena nanti . Time tu mesti menyesal tak sudah plus malu sangat sangat. Oh yaa , lupa na cakap , pahala korang dah cukup banyak sangat ea sampai rela hati nak derma dekat orang lain melalui megutuk ? Dah konfem syurga dah ?


Sebenarnya kan , aku admit yang aku memang memilih kawan. Aku just berkawan dengan kawan yang boleh sealiran dengan aku je sebab aku tak suka ada isu dalam berkawan , leceh. Aku ni jarang je na tegur orang sebab ea la maybe orang tu buzy bagai so aku lagi prefer duduk diam tak tegur orang . Ada ke kawan aku cakap aku sombong -.- aku bukan sombong actually cuma kalau perasan la kan , every time aku online , aku mesti afk *away from keyboard* or dalam bahasa melayunya , aku online but aku buat benda lain. So kadang kadang ada la a few kawan yang IM or wall aku but aku lambat reply , and feedback yang aku dapat mesti mengatakan yang aku dah lupa kawan or dah jadi sombong , babe aku ni bukan selebriti naa pakai buang kawan , aku reply lambat tu kire oke what dari tak reply langsung right ?
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)