Friday, September 2, 2011

Selamat Hari Raya :D

Piuuuu
Dam dam dum ,
bunyi mercun kedengaran  .
Best kan ?
gedegang sana , gedegang sini .
letup sana , letup sini ,
perghh memang tak ingat dunia la bebudak dekat taman aku main mercun .
aku pun turut enjoy actually time bebudak main mercun but
aku tak ada la join dorang , just tengok dari jauh je .
dah lama aku tak main mercun and aku tak ada niat pun nak main benda tu
dulu pernah la beli banyak banyak but suruh kawan aku hold sebab kalau my dad tawu for sure kantoi then mesti kene piuuuu dengan ayah aku .
dulu kan , 4 tahun lepas kot if
habis je terawih mesti cari pot cun then piuuuuu piuuuuuu main mercun .
best kot bila ingat ingat kenangan lama ni .
aku ingat lagi ,
pernah sekali tu beli berus besi dekat kedai ,
then tarik benda tu panjang panjang .
lastly bakar hujung dia thenn walaaaa , jadi macam bunga api but yang ni special sikit .
boleh pusing pusing and seret seret .
aku konfem korang sepatah haram pun tak faham dengan apa yang aku bebel but pura pura faham jela . HAHA

Ketupat Himpit -_-

Ketupat , Nasi Impit and lontong and rendang , and nasi lemak and bla bla bla
Well guys , kita sekarang kan dah berada dalam bulan Syawal so ini ialah antara menu wajib .
-_-
tapi agak sedih la sebab aku tak dapat nak rasa ayam masak merah wan aku buat .
dia buat sedap weih , kalau jual sure laku dalam masa 2 jam .
haha saja promote nenek aku punya masakan :P
oleh sebab aku tak balik ke peneng this year , so aku hanya boleh mengidam jela makan benda alah tu .
nanti bulan 12 after habis STPM aku nak ajak ayah aku balik peneng la .
sangat sangat mengidam benda tu .
tak ada guna aku turun 5 kg time puasa -.-
now dah naik balik 2 kg , sengal la .


hoho
ini la dia cink cink*
gambar aku time 1st day of raya .
memandangkan aku balik kampung sekejap je so senang la aku untuk upload pic
eyh bukan aku yang upload , adek aku -.-
gambar ni pun hasil kerja adik aku la kan ~
haa camera tu camera pinjam
saja nak market kan sebab aku tak mampu nak ada benda alah macam tuh
tak apa la , nanti aku suruh anak aku si Asyraf Yusuff belikan nanti .
aku suruh dia beli yang paling mahal untuk dia punya beloved daddy ni ~

Jangan jeles ea Pearl :D

Teehee :D
seriously kan , aku mati mati ingat raya tahun ini akan jadi the worse raya untuk sepanjang hidup aku
sebab tak ada berita berita yang menyeronokkan .
Then after solat raya , mama aku cakap nak balik kampung
aku punya la excited sampai dah ready habis dah tunggu dekat depan pintu .
ouhh lupa nak mention along aku dengan husband dia pun ada sekali so kiranya convoi 2 kereta la balik ke kampung .
Kampung aku dekat je kot , dekat Rembau -_-
so balik time pagi pagi raya pun boleh hai sebab tak kan jem  ~
sampai je kampung dah bersusun dah kereta kat situ
so apa lagi kan , berlari la aku main main dengan sedare ,
bergedik geduk snap pic raya :D

One happy family at kampung :)

Tadaaaaa :D
Gambar ini just showing around 30 % je from total total family kitorang *best weih sedara ramai , tak kan mati kebosanan la senang cerita*
gila sikit je this time -_-
ada sedara dah pergi beraya ke rumah orang lain
and ada lagi sekerat yang tak balik , well dah ada cucu sendiri kan ~
gambar tu aku yang snap but adoi , fail la
sebab dah hujan renyai renyai time tuh , tu yang aku kelam kabut na setting camera tu.
pakcik aku puji aku *blushing*
dia cakap aku ada bakat nak jadi photographer
then aku dengan lemah gemalainya cakap 'bakatnya ada , tapi cameranya je tiada'
haha , ayah aku gelak gelak je kena perli dengan aku :D

Dear S ,

i tak pernah nak sangka akan jumpa you masa 1st day of raya
comel je muka you panggil telekung :)
i ada juga pasang hajat nak terserempak dengan you
then cink cink* dapat betul betul bertemu
tapi tak adil la kot .
you dapat tengok i wear full baju raya
but i tak dapat tengok you wear full  baju kurung -_-


Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

2 comments:

fani ! said...

uhuuuuu mana curik gambar haaa haiyooo -.-

btw pearl jealous apa ?

Kero Asyraf said...

sebab dia tak ada dekat situh untuk bergedik dengan kita :D

eleyh curi gambar sikit pun marah -_-