Saturday, August 6, 2011

Terawih

Kau
Kau tak pergi terawih kan ?
Apa nak jadi dengan kau ?
Hal hal duniawi ni tak ke mana pun
Bulan Ramadhan ni datang setahun sekali je
Itu pun kau susun beribu ribu alasan untuk tak pergi
Seronok sangat ke melepak , tidur , main game and surfing internet ?
*aku pun main game juga tapi tak ada la macam kau*
Macam kau tak boleh melepak and stuff je lepas solat terawih
Bukan lama mana pun
Pukul 10 habis la solat tu
Senang , dan dapat pahala
Kau tak nak pahala ?
Aku nak .
Sebab tu aku tulis untuk kau
Dengan harapan hati kau akan tergerak lepas baca .
Tahun depan belum tentu kau akan dapat berjumpa lagi dengan bulan Ramadhan ni
Kau pun dah besar , dah boleh berfikir .
Pahala , dosa , makruh , sunat , dan haram
Itu semua kau paham je kan konsepnya .
Malas aku nak tulis panjang panjang
Kbai .
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

No comments: