Sunday, July 24, 2011

Dear my son .

Hai kepada budak gemuk , boncet , gempal , gempal sekalian yang membaca belog aku ni
aku sangat sedih kot hari ini sebab adek aku
diaaa nak balik dah asrama -.-
memandang adek aku kejap lagi nak balik asrama
aku tak ada pilihan lain dah selain daripada mengarang entry baru
and iya , ia mesti la cerita bohong sebab aku rasa bahagia mengarangnya .

well 
dulu aku ada taip entry pasal Asyraf Yusuff
seperti kita semua tahu anak aku sangat comel plus kacak macam papa nya juga .

now aku nak karang apa yang papa nak kau buat time kau meningkat dewasa

mula mula papa nak nasihat
tolong jangan merokok ea wahai Asyraf 
sebab papa tak suka la bau busuk mulut orang merokok
your datuk tak pernah merokok so papa pon expect benda yang sama daripada kamu 
kalau papa tawu kau merokok 
Insyaallah papa akan melempang mu dengan sekuat hati plus cut your allowance plus ground engkau dekat rumah
well siapa suruh tak dengar cakap papa kan
itu la hukumannya kalau kau merokok 
iya iya papa tawu kau mesti akan rasa kepingin untuk merasa benda alah tuh but please la
for your own allowance and freedom *punishment
jangan hisap benda alah tuh
papa tawu dalam kalangan kawan kawan kau nanti mesti ada yang smoking
but tolong jadi matured dengan tidak hisap benda itu .
maybe kau akan di hina dan diperkecilkan and blablabla
but believe me son
papa pun dulu kene jugak macam tu
they said if we not smoking , we are not men enough
watemelon punye sentences laaa haih
itu sume bullshit jee 
rokok doesn't prove anything kot dalam hidup kita
so abaikan segala kata kata kawan kau tu .
Fatwa pun dah cakap yang ia meudaratkan kesihatan so wat for kau nak terhegeh hegeh try that thing
nanti sakit papa jugak yang kene menghantar kau pergi hospital
dah la duit keluar banyak nanti ,
kot sakit kau sangat teruk then kau BYEBYE 
nanti papa nak main PS4 dengan siapa je nanti ?


wahai Asyraf
nanti tolong belajar pandai pandai ea
mudah la papa nak paw kau kalau kau dah besar nanti
well kau tawu kan papa suka jee Buggati Veryron
tapi papa tak mampu nak beli
papa just ada BMW X6 dengan Mini Cooper je as for now
menyedihkan kowt
so nanti capaikan la hajat papa ea wahai anak ku :)
5 juta je pun harga kereta ni
dengan gaji monthly kau yang 400 K setiap bulan
papa guess small the matter je untuk kau bought papa that car
teeheeee .


hensem ?
iya itu papa tawu
kau mewarisinya dari papa mu 
kalau dah hensem hensem ni
mesti la ramai je orang akan sangkut dekat kau
but son tolong be cool macam papa ea
papa tak suka kau main mainkan perasaan orang ni
papa sangat pantang kot
if papa tawu kau buat macam tu ,
papa lantun kau sekali .
walaupun muka kau hensem plus ramai je orang nak dekat kau
jangan cepat riak sangat
papa tak mahu kau bangga sangat sampai ada orang yang terkecik hati dengan kau nanti
kalau kau dapat awek , tolong cari yang sopan dan sopan dan sopan dan comel
tak pakai tudung ?
well papa bagi kau kebebasan but if papa tengok rambut dia gila berkarat
papa keluarkan dia dari list menantu
tengok mama kau Fauziah Ghous
even dia tak bertudung , still sopan and comel
papa heartt sangat sangat dekat mama kau tuh
papa agak berkenan la dengan minah yang kau bawa datang rumah nie
comel ayu anggun cantik bergaya je papa tengok dia ni
papa suka
well memandangkan papa dah suka dengan pilihan kau so papa tak ada papa halangan la if kau berkawan dengan this minah
pandai jugak my son ni cari awek a.k.a bakal menantu
iya iya again papa tahu kau mewarisinya daripada papa
kalau berkahwin tu kalau boleh tolong ada 1 isteri je ea
ada banyak banyak nanti susah nak handle
papa pun belum qualify untuk kahwin bebanyak so i bet kau lagi lagi la tak layak
so setia pada yang 1 jela ea wahai my son .

papa teringin nak ada rumah banglo sebijik
jadi nanti tolong hadiahkan dekat papa 1 biji ea
this seems nice
berape juta je pun harganya
dengan your monthly salary
tutup mata pun still boleh jee buy it for me
papa agak bosan la duduk dekat Pan house papa nie
papa nak juga merasa hidup ada berjiran ni.

ouhh son ,
nanti kalau dah kahwin
buat anak tu ramai ramai la sikit ea
papa ada anak 5 orang but still tak rasa meriah sangat
kalau boleh papa nak ada 20 orang cucu
baru terasa sedikit kemeriahan nya
tak sabar papa nak tunggu waktu itu .
rasa macam tak logik untuk ada 20 orang cucu ?
weeell buat la IVF
dapat anak kembar each year
10 tahun later tercapai la impian papa nak ada 20 orang grandchild

please take care of your son and daughter and wife well ea son
papa tak nak kamu dera dera mereka 
sangat kasihan kot
papa dulu pun mana ada dera kau sangat
setakat iron kaki kau sikit sikit tu ada la
tu pun sebab kau degil makan ayam lebih dari 10 ketul .


ouhh yaaa
lupa pulak nak cakap
please jaga papa and mama sampai kami pergi ea
papa rasa papa dah didik kamu secukupnya before papa pergi
jangan jadi anak derhaka ea son
nanti mati masuk neraka
ingatt pesan papa nie 
even kitorang dah nyanyuk semacam macam mana je pun
jangan pernah raise your voice and just treat we well .

akhir kata ,
papa sangat bangga sebab anak papa dah jadi manusia
tak bermakna yang sebelum ni kau binatang or what just
alaaa macam tak faham je ayat tuh
tu kan ayat femes untuk saat dan tika ini .
papa rasa dah macam macam nasihat papa bagi .
so papa pergi dulu la ea *adek aku dah kemas barang and tengah pandang aku dengan muka yang errrghh*
BYEBYE son ,
take care untul when when .
kalau ada cuti jangan lupa balik jenguk papa taw !


Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

1 comment:

Arina Nadirah said...

terharu gler2 aku baca entry ko kali ni...w/pun citer bohong je...bleh wat cerpen ni...hehehehe