Sunday, May 1, 2011

Sekolah yang kau KONDEM tuh..

whoarghhhhh !
giler la camnie
teramat la gilerrrr 
exam mid aku dah nak dekat weih -.-
gilerrrrr takut haaaa
sobsobsob*
banyak bende kene bace
derrr ~

okeyhh 
semalam dengan hari nie
2 kali berturut turut aku tengok wayang
semalam citer Thor
tadi lak citer Fast and Furious 5
bajet macam aku banyak dwet sangat la kan na tengok wayang selalu ~
haha
but memandangkan lepas nie aku dah tade henset,lappy nor blogger
so aku rase quite oke la kan
if aku manjang pergi tengok wayang je lepas nieh
but adoiii
camne kawan aku nak call aku if aku tade phone ?
-.-
mengong jugak aku nieh
Fatma Saqilla
may i borrow ur phone ?
haha
u kan have 3 phone ~
so why not you lend me 1 phone  ?
heeeeeeeee
ouh cakap pasal citer Thor
aku bagi 3 bintang je weih
starting sampai mid citer die quite oke
sampai ending
aduhhh
aku macam apehal la die buat cenginie ending eyh
tak syok giler kowt
rase macam na puii puiii je kepale pengarah tu
HAHA
Puiii la haiih
next Fast and Furious 5 ~~~
haa citer nie memang superb
aku bagi 4 bintang
aksi die giler cool la aku cakap kau
so pergi la tengok cepat dekat wayang
tadi mase aku pergi tengok
full kowt wayang
but citer nie if na compared dengan I am Number 4
I am Number 4 lagi superb kowt
sebab citer tuh aku asyikk 'woooooo ! wooooooooo !' time dalam wayang
and haa
aku nampak Apit gemuk, Luqman dengan Puyii tadi dalam wayang
-.-
agak surprised di situh sebab dorang duduk seat depan aku jee
but wayang an gelap so mane la nak perasan
dah nak balik baru la tegur semue ~

okeyh
now
baru aku masuk tajuk ea
hari nie aku nak cerita pasal kawan a.k.a sahabat
berape percent korang paham bout ur fren behaviour ?
aku ?
aku paham around 50 percent jela about them
sebab
kawan bile jumpe camtuh camtuh
dengan jumpe selalu let say
korang duduk serumah
baru korang akan sedar behaviour kawan korang tuh
I mean the real one.
masa aku f1 until f5
kawan kawan aku tade la spesis yang macam nak stab belakang sangat
but now biler dah masuk kolej/uni/poli
nampak jelas kowt camne perangai dorang
maybe la sebab culture shock dekat uni or kolej or poli an
tu yang dorang tetibe berubah tu
some tuh still macam dulu
sedikit pun tak berubah
ada tuh dah berubah
dulu oke jee but now getting worse
main perempuan ?
power giler kau 
aku tak pernah main perempuan weih
hisap rokok pun aku tak pernah buat
salute la dekat kau kan
well kan aku masuk form 6
ramai je kawan kawan aku yang looked down dekat aku
ea la, aku kan tak ada A mase SPM so mane la layak na dapat tawaran memane
cakap 'aku budak sekolah ' and stuff
well dah memang tu salah satu alternatif yang ade kan
plus aku malas nak masuk poli and ayah aku malas nak menghantar aku masuk kolej swasta even die mampu so form 6 la pilihan terbaik aku
and kawan kawan aku
mentioning like
'kau pergi sekolah ?? ' then gelak gelak macam banggang
haiihhh
aku sabar jela kan sebab tu memang the truth
yang aku nie bergelar BUDAK SEKOLAH
but cube korang renung balik masa lampau
korang dapat masuk Uni and kolej tu atas jasa sape ?
cikgu cikgu di sekolah right ?
mana ada Universiti yang ajar bebudak since age 7 tahun which is equal to standard 1
dah berjaya nak condem sekolah pulak lepas tuh
sebab tu ada perpatah melayu yang sound
' bagai melepaskan anjing tersepit '
ingat la weih
korang tuh pernah je kan pergi sekolah wear uniform sume
now bile dah berjaye masing masing macam pffft* lupe daratan
malas aku nak cakap banyak haih..


Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

1 comment:

Mr iZzo (^^,) said...

ish..ish..ish..abis madu sepah dibuang

bagai kacang lupakan kulit..

fasr five+thor = terbaik!!!


saLam kenaLan...dr segmen Ben! huhu.. nice blog!(^_^)

sudi2 lah lawat kiter plak ye



http://themrizzo.blogspot.com