Friday, March 11, 2011

Nanti aku maki kau betul betul jugak kang.

before aku tulis anything
aku na tanye dulu
blog nie camnie actlly ?
post bende pasal hari nie or pasal bende semalam ?
sebab banyak entry aku
citer pasal kejadian semalam ~
-.-

aku ade jee cerita
cerita pasal budak banggang
memang aku F*** giler la an
aku baru je balik jenjalan tadi
happy happy dengan amal and najib
huhahuha sane sini
and
aku bawak no celcom jee
maxis aku tinggal rumah
balik balik tengok ade 1 mesej
bukak tengok kawan aku  yang hantar
bagi tawu ade seorang minah nieh
tulis ba** dekat bebudak kelas aku
kalau tulis kat mesej tape la
but nie ko tulis kat fb
sume orang boleh bace and ade pon bebudak yang koment
kau cakap ba** ba** uh,
ko ta sedar ape yang
kau pon budak kelas tu kan ?
lucky la sebab aku dah tade fb
if tak leyh je gtwu sume sume orang pasal pangai kau.
and yang lagi banggang nyer
ko dah tulis kat fb
kutuk kutuk sume
then ko delete post tuh
macam la orang ta tawu ape ko tulis before tuh
even post tu da tade
we can still remembered it clearly bout what u said and write.

mule mule ko block kitorang
fine
aku oke jee sebab aku ta heran pon dengan kau
sebab ko ade ko tade ke,
tade effect pon dalam hidup aku
then ko kapel songsang
pon aku ta heran jugak
sebab ape ?
sebab tade kene mengena dengan hidup aku
pepandai la ko bertaubat cepat
dunia nie bukan nyer akan last much longer pon
and kau tuh pon bukan nyer pahala dah juta juta konfem masuk syurga en
then ko cakap kitorang pulaukan kau
oke ea aku ngaku aku memang tade hati and whatsoever untuk bercakap kembali dengan kau
berat mulut aku na cakap dengan kau weih
but others oke je kan dengan kau ?
yang kau gatal tangan block tu pehal ?
dorang elok je cakap cakap sume dengan kau
then kau block.
of course la terase an..
duduk sebelah menyebelah
then pure pure baek
na borak borak
hakk tuihhh je pangai kau
kau kapel songsang
then kau tulis dekat fb in relationship and whatsoever
then kau nak accused kitorang heboh dekat semua orang cakap kau
kapel songsang ?
ape kepale banggang kau nieh ?
kau yang bukak pekung,nak tuduh orang laen
memang tak reti aku kau nie manusia jenis camne
in my opinion
spesis TOLOL laa
then kau mule ta datang school
last week berape hari kau datang school ?
sehari je kan ?
then this week berape kali ?
none right ?
bile cikgu called ayah kau
bagi tawu kau tak datang school banyak hari
why on earth kau still nak accused kitorang api api an cikgu suh called ur dad and inform bout this things ?
baii cikgu pon leyh nampak la kau manjang tak datang school
aku as Ketua Tingkatan nieh la yang banyak tolong kau..
padahal untuk pengetahuan kau ea
kitorang nie puas la kover kau
cakap kau demam,kau tak sehat,and stuff
nie la balasan eyh yang kitorang dapat ?

blog kau tulis pasal ape ?
mentioning like kau teraniaya la ea ?
friends is everything heh ?
ape kate
kau bagi tawu bout what you do last year ?
pandai berjanji tapi lembap
nak aku bagi contoh ?
oke

Example pertame :
kau ajak kitorang pergi karaoke
aku pon macam fine ikut jee
janji kol bape ?
kol 3.30 but kol bape baru kau amik ?
kol 5.15 baru kau datang rumah aku
kalau dah memang ta dapat,cancel jela
so tade la kitorang nieh tunggu kau macam banggang en

dah drop dekat karaoke tuh
kau pegi mane ?
tah ape hal kau tah
tengok jam dah dekat pukul 7
and batang hidung kau pon aku tak nampak nampak
bukan ape,kitorang menumpang kereta kau
so agak agak la left camtuh je
dekat dekat kol 7,
baru kau datang balik
and kau suruh aku gi tambah mase
aku macam
magrib kowt but OLEH SEBAB AKU TUMPANG KAU
so aku go with the flow jela..
penyudah kol 8 lebeyh baru aku sampai rumah
lucky sebab my mom ta marah sangat.


Example kedua :
ingat time tournament F6 lat year ?
cikgu bagi taklimat suruh datang before 9 right ?
and aku pada hari tu tumpang kau
sebab both you and me got game
aku chess
kau netball
pukul 8.20 aku text kau tanye mane kau ?
then u replied saying 'jap lagi aku sampai'
aku wait,and waiting and still waiting
pukul 9.10 baru kau sampai rumah aku
cikgu called aku banyak kali tawu
buat malu jeee
naseb baek la aku nie ta disqualified hari tuh
if lets say aku disqualified la kan
memang siyes aku maki kau kat situh jugak.
alasan kau lamat sebab ape ?
mintak dwet minyak tapi mama kau ta bagi en ?
for me la kan,
if aku ta dapat ape aku mintak
aku blah jee
yang kau sengal pergi tunggu lame lame buat ape ?
and still kau tunggu lame lame un kau tak dapat an dwet ?
and i lend u Rm10 for minyak jugak an lepas tuh
banggang ta banggang perangai kau nieh.
if aku tawu kau lamat and macam menyusah an kau
aku boleh je ask my mom suruh drop me there.

Example ketiga :
kawan aku ajak kau shopping dekat parade
janji pukul 8
so kawan aku nieh pon almost almost pukul 8 datang la rumah die
then guess what
die belum siap and die jadi babysitter taw
budak tuh name die Danish
aku tak blame Danish but aku blame kau
kau dah tawu kol 8 nak gerak
yang kau sengal kol 8 baru na siapkan budak tu buat ape ?
ta leyh hape buat before pukul 8
dah siap budak tuh
kau lak na mandi la and stuff
then kawan aku tuh tension je
macam na menjemput puteri lagak eyh
ea la,na kene tunggu die siaap mandi sume...
8,30 baru siap
tak terkate je time aku dengar cerita kawan aku tuh.

aku sebelum nie ade plan dah
na baek baek semula dengan kau
ea la sampai bile na gado an
dah la same class
then haa kau wat camnie
terus cancel la kowt plan aku tuh..
nanti
bile aku jumpe kau
jangan na shock sangat la if aku maki kau
perangai macam TOLOL en
aku dah lame dah sabar
now aku na tengok muke kau un
aku rase na muntah kowt
dah la duduk depan aku la tuh
ta tawu aku camne nanti..

so kau sibuk cari entry pasal name kau kan hari tuh ?
sorry la sebab aku ta suke tulis tulis name orang dekat title entry aku
tambah tambah if orang aku ta suke
memang la aku tak kan tulis
kire oke la nieh aku tulis title camnieh
biar kau blur blur mencari an..
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

1 comment:

tengku ashran said...

hye.
jom lawat blog Ash ^_^