Wednesday, January 5, 2011

3rd day and i already ta tahan -.-

my dad cakap 'abang jangan maen2 dah tahun nieh,ayah na kaw masuk U'
dan aku angguk tande paham
sebab kesimpulan nyer memang dah tade mase na memaen
-.- lol !
totally tired rinie
bangun pagi lamat kowt rinie
sampai sekolah budak2 f6 sume dah beratur dan aku hanye satu-satu nyer mamat melayu yang beratur dekat tempat scout..ade lagi sorang budak but die prefect so die on duty la kan..
nyumnyumnyum
tadi ade mesyuarat AGUNG untuk semua persatuan,kelab and permainan
this year diff then last year sebab korikulum start pagi instead of tengahari like last year..
masuk meeting scout ade 19 post untuk kitorang rebut but hanye around 10 je yang left sebab yang laen sume dah ade orang amik..
sepanjang mse tuh aku ta berminat un na angkat tangan pegang jawatan,malas kowt
then time aku duduk termenung tengok bebudak lower jalan-jalan around school cikgu maliga call my name
aku macam 'haa' then pergi la kat die kan ~
die cakap 'asyraf you tade jawatan ea ? tape nanti cikgu bagi kamu jawatan'
aku macammm errrrrr oke jela
sebab aku dah already jadi monitor kelas kan so tade la heran sangat..
masuk meeting kelab sains sosial,
cikgu maliga kebetulan jadi cikgu penasihat and die suh aku angkat tangan amik post ape tah
then aku pon angkat la tangan ~
tuptup ade jawatan dah kat kelab..
next pergi meeting permainan
ingat na maen bowling this year sebab tahun lepas da try maen chest kan
saje menggedik na tukar angin ~
tapi malang lol
bowling gler crowded tadi
dekat 40 budak na masuk..
aku macam haih terpakse la gi tempat laen
lalu dekat depan kelas meeting bebudak futsal
lagilagi la aku tergelak sebab ade 5 ekor je mamat lam tuh
dorang suh aku join but tettt aku ta reti maen bola
saya kaki bangku dan saye akui nyer :)
aku jalanjalan na gi chest meeting kan
then masuk la
terkejut beruk je aku
lagi sikit mamat dlam tuh
ade 4 org termasuk aku
-.-
aku speechless kejap..
then cikgu chest borakborak cakap na tarik bebudak laen masuk chest
so kitorang 4 ekor nie un tunggu la kejap before leyh wat election
then around 19 budak masuk so total 23 la kan
cikgu Norzita paling tawu aku wakil negeri tahun lepas
die automatik na aku jadi pengerusi
so aku macamm errr ea laa
jadi jela... -.-
haaa ti aku na latih bebudak nie pawer-pawer suh masuk tournament
aku dah ta na masuk dah
serik ! 5 jam lol tournament last year
menggelupur aku tunggu koz lame sangat..
after recess kene gi surau
ade meje baru untuk bebudak f6
wuuuuuu ~
mangai ade jap around 250+ kowt meja tadi
giler tired kitorang na mengangkat satusatu naek tingkat masingmasing
aku tingkat 4 lagi la sakit
kot satu meje je tape la but nie 2 meja
tah berape trip aku wat un aku lupe
aku rase ade la 3 trip kowt..
dah mengahmengah tuh cikgu lanje air
wuuuuu
aku amik air kotak ducthlady
giler beshhhh
ea la free things kan haha ~
sekarang aku tengah pening haa
banyak giler keje aku kene wat
kolekium
esei muet
karangan bm
words organisasi tuk chest
haaaaaaaa
letih laaa
seb baek this is the final year tok aku kai baju sekolah
if tak ta hingin der aku na pegang postpost nieh -.-
na wat homework laa
daaaa ~

p/s selseme teruk plus batuk macam sengal then sore ade tade je manjang -.-


Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

2 comments:

sayehaiqa said...

tyme neh la kte mcm2.
2gu da abes skola t, kot rindu.
haha
;D

Kero Asyraf said...

da pena habis sekolah sekali
wuuu :)
korang da abis 2 kali
lagi gempak
haaaaaa