Sunday, December 26, 2010

KL weih !

tadi pergi KL wuuuuu
ade wedding kawan ayah
so pergi la kan
ayah suruh siap awal
sebab die na pergi lagi 2 wedding dekat sini baru die kutip aku nan adek aku gi KL ~
tengok jam da pukul 2 lebeyh
eyh ayah nie da lupekan kitorang ke?
sob sob sob ~
na nages da
wuuuuuu ~ :(
haahaa
then mama call
cakap da siap belum ?
kitoranggg da lame dahhh siap mama !
then hanged up
10 minit camtuh
dorang sampai
masuk je kete
mama tegur aku

Mama : abang ko pakai selipar ?
Asyraf : ha ea la,kenape ?
Mama : kan na gi kawin nie
Asyraf : haa okeee ~ [blur]
Mama : nie rumah pegawai,gi pakai kasut,tengok ayah..die pon pkai smart2..
            gi masuk tukar kasut
Asyraf : hm jap..

dah la hujan lebat petang tadi
basah baju aku sebab kene lari masuk rumah change shoes -.-
kasut ?
aku jarang sangat pakai kasut time pergi wedding
sebab malas ~
if gi jalan pon aku ta pakai kasut lol -.-
kawin nie kat segambut
so dekat nan taman lame aku ~
ea la dulu an aku duduk kat KL
mama aku asyik sebut sekolah lame aku
so aku mcam whoaaa !
teringat time duduk KL

time tuh aku slim weih
memang alot btter then sekarang
now im fat dan tidak bermaya ~
haaaaa
well
dulu time kat KL
aku duduk rumah teres je ~
depan rumah aku ade taman permainan
jadi petang-petang memang ke situh la en
butttt ~
ayah aku hanye bagi aku keluar pukul 5 stengah
so aku macam haaa ?
biler tengok ade budak-budak laen da start maen
aku da ta tahan da,na maen jugak !
so aku memang suke panjat pagar rumah aku untuk gi situh
ayah mara sebab aku keluar rumah awal sangat
lelaki an,marah ape un wat ta tawu jela ~
kadang2 pukul 3 aku da melepak kat taman tuh
and haaa oleh sebab aku paling senior dekat situh
padahal darjah 3 je pun
aku kire boss la
wuuuuu ade je budak2 ikut aku
hahaha
kelakar weih time tuh
budak-budak kan
so if ade geng macam kerek la sikit ~
sekali tuh ade budak flat datang taman kitorang
kitorang pandang sleck je
ea la macam rival ketat an
normally memang macam tuh sebab kitorang ta lepak taman dorang and semacam pelik la if dorang lepak kat tempat kitorang ~
haa well poyo-poyo kan besh !
ade sekali tuh
pagi-pagi pukul 7 pagi  aku da ade kat taman
bawak mangkuk maggie makan kat buaian
haa tengok la betape seronok nyer life aku time bebudak ~
time duduk KL
hobby aku is
BERLARI !
hari-hari aku maen kejar-kejar
lari je
if aku buhsan aku lari
tah ape hal tah
mybe sebab memang hobby an ~
bawak la ku gi memane
balik kg
aku lari
gi kedai mkan
aku terpakse duduk diam
sebab tade space na sprint
sekolah lagilagilagi la aku berlari
maen kejar-kejar
wuuu
aku top 2 runner rumah merah taw time tuh
bannga :) haha
najib if bace post aku nie mesti die gelak macam bngg -.-
hobby sampingan
aku suke baiki basikal aku
kire nyer na jadi makenik la en ~
bukak itu,tanggal ini
then kejap
aku lupe camne na pasang balik so aku biar jela basikal uh
ayah aku balik keje
die mara-mara aku
pandai bukak ta pandai pasang
aku diam jela
memang salah aku an ~
wuuuu
and ade sorang gurl aww
jiran aku la en
name die Amy ~
name full die aku ta ingat la
die nie kire
skandal aku la time tuh
die putih and comel
parents aku pon kenal die
age same nan aku
die selalu je datang umah aku maen masak-masak
macam dalam citer shinchan uh
adek aku pon join ~
kadang-kadang duduk la kat taman
maen buaian bagai
bajet sweet kapel je haha
tapikan
berita da latest aku dengar
die da gemuk dan ta comel
haha
mama aku la yang cakap
aku pon da years ta jumpe minah tuh
last jumpe un tahun 2004
aku macam haaaa
ta kisa pon
bukan nyer aku suke die pon  sekarang
if time dulu ea la suke
heeee :)
lets say aku still duduk KL
aku rase
aku ta sebaek sekarang kowt
tawu la an
name un KL ~
sure aku jlaan2 je time weekends
and become super stubborn !
wuuuuu
ta besh
but duduk sini pon aku macam errr
na environment baru
so lagi 2 tahun na byebye seremban
then ke mane-mane jela tempat laen ~

KL was fun
flash back old memories do make me smile sometimes :) 
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

6 comments:

fani (: said...

HAHA apalahh kero pegii weeding pakai selipar jee
sama macam paan then kene marah dengan mama

Kero Asyraf said...

larrh wedding je pun lol
-.-'

Anonymous said...

huh -.- even besar jugak kan
father awak tuhh POLIS ohh takk kan anak nak pakai selekeh selekeh

Kero Asyraf said...

tapi ta suke formal -.-'

Anonymous said...

HAHA adehh one dayy kene jugak pakai formalf

Kero Asyraf said...

kemalasan
tunggu masuk baru formal ~
weeeee !