Wednesday, December 8, 2010

*Hilmi Khairul*

post entry aku ?
name orang yg agak baek la jugak nan aku
kekadang sial jugak perangai budak nieh -.-
kutuk2 macam taik
tapi lumrah berkawan kan
so aku anggap normal la tuh
macam la aku ta buat jahat an dekat die ahah ~
semalam
time tengah aku sibuk2 maen game dota
then si nani call aku
aku macam apehal budak  nie call aku?
na ajak kuar lepak ape?
dah nak pukul 10.30 da time tuh
so aku pon angkat

Kero : haaaa ape ?
Nani : weih mak hilmi meninggal
Kero : ko biar betul,pehal lak ?
Nani : mane aku tawu,nie pon aku baru tahu ha
Kero : ouh ea ke,ko jangan memaen weih,bende siyes nieh
Nani : betul la bodo,wat pe aku na memaen
Kero : abis tuh camne ?
Nani : ko siap la aku amik
Kero : ko pakai baju ape ?
Nani : baju melayu la sial
Kero : haaa kk,aku siap skunk

then around pukul 10.40 nani tuh datang kutip aku na ke rumah hilmi ~
time na gi nampak *beruk* berjalan nan 2 ekor kawan die
kitorang cakap la yg mama hilmi meninggal
die macam ta caye and sengih2 bodoh
aku na tampar kepale die tapi ta sampai koz motor da gerak
sampai je kat rumah hilmi
aku memang speechless la
aku tengok die memang serabai giler and muke memang paling sedih aku pena tengok sepanjang aku kawan nan die,bai mama sendiri meninggal sape yang ta nages an
aku amik yassin terus bace
yg ade time tuh aku nani and emeer
so bace la kitorang yassin kat situh
around pukul 11 da abis
tengok hilmi terlentok dekat perabot sambil bace yassin
kesian giler aku tengok die macam tuh
then kitorang lepak kat luar
ta na la macam semakkan rumah tu kan
lame sikit najib datang nan sopi,
lepas tuh zunnur and kawan die aku tawu name err 'ann' je kat belakang  ijat datang second last,rajing paling last -.-
ta ingat name full la yg 'ann' tuh
citer punye citer kat luar tuh tengok jam da dekat pukul 12
then hilmi lalu na buang sampah
time ondaway na masuk rumah
die ajak la lepak dalam
kitorang cakap tape la sebab nanti macam crowdedkan rumah die je
then die briefing la sikit bout mama die
kitorang macam 'ouhhh macam tuh'
then die masuk umah
around pukul 1.00 dak2 nie lapaa
nani ajak gi mam SM
aku macam err oke
alang2 da kuar,balik lamat jela terus an
najib,emeer nan sopi blik
dorang ade hal
tinggal la aku nani ijat ann zunnur rajing
duduk SM sampai pukul 3 pagi baru balik
woooo besh weih
sunyi giler jalan ~
ingat na gi umah antu kat ABIM sebab aku ta pena masuk
tapi ta kesampaian
agak sedih di situh ~
balik umah un kejap amik map dota terus tidow pastuh

mama :abg ko ta gi tengok kebumi ke
kero : haa ?
mama : bangun la da pukul 10 lebeyh da
kero : ha ea ke ?!

aku terus siap pastuh
mandi sume then jamah 3 ketul err mutabak ~
sedap tapi tengah rush kan
mama aku na gi tengok arwah so aku pon macam oke
bawak la die gi umah hilmi
sampai sne tnye sorang makcik nie
and die cakap da kebumi dah
aku macam huh ?
aku ingat pukul 11 baru start event
rupe2 nyer pukul 11 event tamat lol
gi la kubur nan mama aku
then aku nampak marvin
marvin orang pertame tawu amongst our fren bout mama hilmi
aku salam die then same2 la bace ape yg patut an
afifah,huda nadia mane datang un aku ta tawu
tetibe da ade kat situh time aku datang
lam 5 minit na abis
rani,najib,rajing,emeer and amal smpai
paling awal dtg ~
after abis event
rani jalan pergi mane tah
aku ikut la
die gi makam arwah ayah die
sedekah Al-Fatihah then cabut ape tuh
rumput2 kecik kat ats kubur ayah die
tadi pukul 8 dekat2 na kol 9
ade tahlil arwah
aku pergi la sebab na support die an
his much btter than semalam
boleyh gelak2 sume
aku whisper kat ipah "ko jage jela mi tuh,"
and die angguk je
tadi sempat tangkap2 gambar gahaha
ta paham aku dengan ini semua -.-
by the way pic ta ade kat aku ~

nadia nages je keje
bagus budak tuh
die rase sedih an tengok hilmi ~
aku ta nages
sebab mungkin aku nie cold-hearted person kowt
dulu time mama aku sakit
sume orang nages, i meant makcik2 aku which is akak2 kepade mak aku
angah aku pon nages tgk mama aku
but aku just entah
pandang sayu je
then dah balik rumah baru aku menages
aku pon ta paham dengan diri aku ha
aku jarang marah tapi aku cepat sejuk
aku senyum tapi kekadang its just a fake smile
aku ta peramah
aku ta ramai kawan
aku ta suke wat assumption tah pape kat orang unless ade bukti
aku susah na nasihat diri sendiri padahal aku sedar what is da best
if bab nasihat orang laen memang la aku teramat reti ~
aku tawu ape masalah diri aku
its just susa na berubah
tak ade orang yg tetibe berubah suddenly kan
semua perlu step
lets say sekarang korang solat full
tapi korang buat jahat pastuh
tape sebenarnyer
mule sikit2,start from bottom..
tak yah rushh untuk berubah..
same la konsep dengan pkai tudung
if korang anggap pakai tudung tetibe tuh hipokrit
sebenar nyer korang kene mule wear sikit2
biarla ape orang na kate an,kite tawu sape diri kite..

haaa jumpe pun
dekat sebulan aku cari na save mesej nieh
msej yg dah err 3 bulan kowt aku simpan ~
jap eyh aku type

awak na tawu ta ?
tadi saye duduk sorang-sorang,dalam haty saye tanye mane awak
dan haty saye terus bertanye mane awak ?
tiba-tiba saye nampak awak
saye panggil awak
awak pandang tapi terus pergi
saye rase pelik,awak tak perasan saye ke ?
saye sedih sangat
kemudian 2 ekor kupu-kupu datang dekat saye
mereka panggil saye dan saye ikut mereka !
rupe nyer mereka bawa saye pergi kat awak
saye jalan sebelah awak tapi awak buat ta tawu je
saye nampak muke awak sedih je
saye na tanye tapi saye ta ade suare
jadi saye ikut awak
tiba-tiba awak berhenti depan rumah saye dan awak nages
ouh saye da tawu nape awak nages !
awak mule bace yassin 
suare awak sedap
heee ~ awak mule usap-usap
tande rumah saye yang tertulis 
KHAIRUL ASRAF BIN RAMLAN
1992-2010
lepas tu awak pergi dan menoleh ke arah
papan tande rumah saye yang tertulis 
TANAH PERKUBURAN ISLAM
thanx sebab ingat saye.
maafkan dose saye ye :(



mesej nie aku edit
die yang bagi
teringat aku kat arwah atuk aku
die senyum kat aku
time mandikan die
errr aku tengah nages kowt time tulis bende nieh
bodo sial ko kero
dah la na tidow :(


Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

No comments: