Tuesday, December 21, 2010

errr tu yang terakhir...

dulu
aku selalu wonder
why my dad ta suke aku pergi genting
ape yang buat die ta suke aku pergi sane ?
ape yang die benci bile aku sebut bout trip and stuff ?
but die ta pernah mention reason nyer
mase aku f2
aku ade pergi sane ikut school  trip
it was fun but
time tuh hujan so maen ape game pon macam terbatas
this year aku ade je pergi lagi
u know what
aku just told my mom yang aku na follow trip ke sane
sebab mama aku err oke sikit bab hal-hal nieh if na compared nan ayah aku
ayah aku bab dwet ha ea die super okeh ~
usual my dad akan call mama aku pukul 8 malam
so i thought my mom akan told my dad la kan
bout trip to genting uh
but yang ajaib nyer mama aku ta mention pon bout hal tuh
coz she thought i already mention it to him
haaa aku kalaw boleh memang la aku ta na bagi tawu pon sebab nanti mesti ta lepas
time tuh aku ade dwet lebeh sikit so aku sponsor diri aku sendiri gi genting haha
macam cacat je sebab kali pertame kowt aku kuar duet sendiri untuk gi trip
usually ayah punye dwet,so macam errr weird sikit
hari aku pergi tuh
baru ayah aku tawu yang aku gi trip genting
sebab hari tuh mama aku ke johor
na jumpe ayah aku sebab ayah aku ta leyh balik that week
die tawu je bout hal tuh
die marah owt
i meant marah sangat
haaaaaa
aku macam errr blur kejap
tapi aku still je enjoy
ea la,aku da sampai sane
tak kan aku na moody all the day ? right ?
errr macam anak derhake la pulak aku rase
but still,aku have fun je kat sane
patut pukul 11 camtuh da sampai school but
entah ape hal bus lamat
pukul 10 lebeyh baru gerak balik
mase na ke sane around 2 hours and 30 minutes
so aku estimated patut nyer around pukul 1.30 la sampai sini balik
sini tu refer tu seremban ea adek-adek ~
i called my mom and told her la yang aku baru na gerak balik
die risau tapi just wish bace la doa kenderaan time dalam bus
sepanjang mase bus turun bukit
aku ta lelap un mate
tahan ngantuk sebab ta selesa bus asyik turn right and left
then aku ta sedar
dah tertidow
yang aku tawu
aku tengok jam da pukul 12 and aku da sampai seremban
aku macam haa ?
weih laju giler bus nieh bawak
sampai je rumah,aku mesej la mama aku
aku ingat die da tidow la kan
tup tup die called pastuh
cakap "haaa oke-oke kunci pintu sume"
then aku balas "ea dah buat"
u know what,time aku gi genting this year
1 day before kitorang gi
ade excident aww
and 7 people got killed
tu yang mama aku ta tidow
die memang tunggu aku mesej or call
hari nie ade lagi orang mati
tadi tengok je an berita ?

28 eyh orang yang mati ?
haa tu la antare punce kowt why my dad ta suke aku gi genting

bahaye an sebab bukit tinggi 



sebenar nyer
tahun nie kire nyer kali ke-3 aku gi genting for my whole life
wooooo ~
dan itu lah kali terakhir
sebab ape ?
sebab errrr
camnie
dulu
mase ayah aku mude-mude
kitorang satu keluarga went to genting
dengan lagi satu keluarga kawan ayah
kire nyer convoi la kan 2 kereta
tahun biler aku ta ingat
but yang aku tawu time tuh aku kecik lagi
time tuh na turun bukit
kereta ayah aku nyer brek can't function
kereta saga pakai brek getah
and biler selalu tekan brek
getah tu panas and start to loose
penyudah nyer
kereta ayah aku dah tade brek time turun tuh
so i can't imagined camne reaksi mama and ayah time tuh
kawan ayah ta dapat buat pape sebab kereta die kat belakang
mybe tuhan sayang kitorang lagi
ayah aku langgar sume divider dengan harapan kereta akan slow down
and it work
kereta slow and getting slower
end of the day
my whole family selamat
tade sape pon cedera
but tepi kereta errr rosak teruk la...
hal nie pon
ta silap aku
mama aku yang cerita
now baru aku tawu
ape punce ayah ta suke genting
die risau kalaw-kalaw aku  involved in excident
pengalaman dulu kan
still ade dalam ingatan sampai sekarang
but don't worry ayah
tu yang terakhir
abang janji  :))
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

No comments: