Saturday, November 20, 2010

cerita panjang paling panjang dan tak mungkin lagi panjang ~

haha tah ape title aku na bubuh pon da blur dah
aku just na tulis novel hasil pengalaman aku sendiri :D
korang jangan koment macam2x...
taw ! [lol ayah cepat la tidow,lame dah abg kover2 na tulis blog nih]

macam budak sekolah yang normal, aku pergi sekolah. hari tuh aku jalan ke kiosk,nak membeli donut ~ habis jee aku makan donut tuh,aku nampak die. die kan die kan die kan die kan die kan pakai baju PRS,aku tertanye siapakah gerangannya minah itu ? aku pandang die,sampai la die hilang dari pandangan mate aku. hati aku berbunge ~ mase tuh if ta silap aku bulan 3 or 4 kowt tahun 200 errr mase tuh aku form 3,kire la sendiri..sekarang aku dah 18 tahun -.-' then several times jugak aku terserempak dengan minah tuh but aku still ta tawu name die..cari maklumat punye maklumat haaa,rupe-rupe nyer die adek kawan aku..aku macam hadoiii ta syok la cenginih ~ but na wat camne,aku dah tersangkut pulak ~ heee :D ~ bulan 6,3 bulan aku tunggu finally aku dapat cakap dengan minah tuh..minah ayat kurang manis so i should replace it with S which is one of her letters in her name.. time tuh  pon kawan aku yang kenalkan aku dekat die,aku macam  besh giler dapat cakap tapi well aku pemalu***** so heee ~ cakap cam budak gagap,sepatah2 je ayat aku susun untuk aku luahkan dekat die..end of the day,aku tanye kawan aku kalaw2 ade no S tuh dan die cakap ade..aku pon errrr na no S,die bagi tanpa banyak soal..then aku text si S,cakap "hai boleh kenal ?"[ ini ayat time aku ta romantik,buta bercinta la katekan haha ~ ] aku tunggu 5 minit then no reply so aku macam awwww* [sedih sikit].. time aku da na off sim aku [time tuh aku used my mother phone,ade sim but no phone] ade no 019 call aku ~ aku macam err angkat la call tuh,then aku dengar sore orang cakap "sape nie ?"
then aku tanye balik nie sape ? then die cakap "tadi ade hantar mesej ckp blah3 kat 017 ?" then baru aku sedar,itu S -.-' aku macam gelabah sikit la but still managed to control the gelabah.. aku cakap name aku Khairul but si sengal S ta ingat -.-' pelupe betul S nieh..lame jugak la aku kene explain siapakah dirikuh baru die ingat..jem je aku =.=' then start from situ la kitorang texting....lame2 sikit upgrade ke call pulak..
then aku bagi hint la kan,na masuk line nieh [padahal time tuh aku tengah kapel but well ex aku tuh tolol,tah pape perangai so aku memang plan na ceraikan die pon] aku tanye la soalan errr sensitive sikit..aku tanye ape haa aku kinda lupe la sebab 4 years back citer nieh...aku tnyer hmmm "kalaw K ajak kapel agak2 S nak tak ?" S jawap entah ~ aku pon macam oke2h..die tawu aku ade makwe so die pon ta na la kan kacaw..
then around bulan 10 aku tanye lagi soalan yang sme dan jawapan S "ta twu la ~" then aku tnye lagi time bulan 11 soalan yg sme dan jawapan die haaaa memberangsangkan.. S cakap camnieh "hmmm mybe kowt"
then aku mcamm hooooo...okeyh2x...aku ajak die kapel time die nan family die gi trip to Langkawi,aku anta 1 mesej yg sure korang pena bace jugak..

kalaw kawan miscall 1 kali
kalaw rindu miscall 2 kali
kalaw sayang miscall 3 kali
kalaw cinta call je terus !

aku hantar ke die dan die MC aku 3 kali,die forward balik mesej tuh ke aku..aku pon haa terus call terus ajak kapel terus abis citer aku ! haha :D
sorry buat korang sakit haty dengan tulisan aku yang paaaaaaaaaaanjang panjang nieh ~
heeee

haaa back to basic post entry aku
hari nie aku pergi sekolah blah blah blah
datang je sekolah pakai bju MPP
memang dak2 kelas aku plan na pakai
saje mengedik sebab last day kan
aku pergi kantin then aku nampak Sinthu pakai baju MPP
aku macam F*** apehal die gegedik kai MPP la
semak betul minah india nieh, aku benci die sebab die errr strict sangat.. -.-' aku macam na tembak lampu pembesaran dan pengecilan doraemon kasi kecik size die terus buang masuk tong sampah.haha !
aku macam dah jem dah sebab aku tengok dak2 kelas aku ta datang pon
dorang mendustakan aku ke sebab aku broke promise semalam ? :(
da na perhimpunan da nieh but taik mate dorang pon aku ta nampak lagi ha
gi perhimpunan baru la aku nampak bebudak nie, rase relieve je pastuh heee :p
 huhahuha dalam kelas da pukul 10 lebeyh
si dayang kejar aku then kebetulan si uni nan member2 die lalu depan kelas
so aku pon ehemm ehemm kover macho la kan
kawan aku si dayang tension sebab aku tepis2 tangan die
ea la die gi cocok pinggang aku sape suh
opppsss jangan korang na try2 cocok aku eyh
aku bagi free gift pelempang nanti
aku paling sensitive kat part to
then die cakap "ea la aku kawan 5 bulan je kan"
aku macam lol sampai begituh sekali ?
die punye mara tuh whoa agak tercabar aku nyer ego
then aku pujuk but die asyik ckap "ea la aku kawan 5 bulan je pun"
aku macam hhhhaaaaaaaaaaaaaaa
then yg lagi keji die gi depan kelas time si uni ade kat situh
die cakap kuat2x "ea la aku kawan 5 bulan je pun and sebab ade 'sesuatu' dekat sini,sebab tuh kero tepis2x tangan kawan 5 bulan die nieh" aku macam giler keji dayang grrrr
time  'sesuatu' tuh naek tangga aku terus kejar si dayang dushhh* die
bad news,aku dengar dak2 upper 6 na maen tepung and aku adalah antare jr yg agak rapat dengan dorang
aku dengar je berita uh terus aku da ta sedap duduk..
ea la aku pakai baju hitam and biler kene tepung sure kotor
aku ta na lol kene tepung so aku nan dak2 kelas aku gerak gi kantin tunggu situh
bunyi je loceng aku terus blah dari sekolah
not a good memory for this year because kinda boring kowt but its still oke sebab haaaa tahun depan jumpe lagi bebudak nie just budak upper 6 jela ta ade,tambah2 si rider LC biru tuh..
da la muke blur,suke tengok muke die haha ~

tu jela kowt post entry aku tok rinie ~
paling panjang nieh dan tak mungkin ade lagi panjang untuk mase nieh
haha ~
esok ade date,na rest annyong ~
Terima Kasih Sebab Sudi Singgah Perpustakaan Sekolah :)

No comments: